Politician din Rusia, amendat de 3 ori, după ce a criticat războiul din Ucraina. Cine este Yevgeny Roizman. ”Trădarea rușilor!”

Politician din Rusia, amendat de trei ori, după ce a criticat războiul din Ucraina. Cine este Yevgeny Roizman / Foto: Captură video Youtube - В гостях у Гордона
Politician din Rusia, amendat de trei ori, după ce a criticat războiul din Ucraina. Cine este Yevgeny Roizman / Foto: Captură video Youtube - В гостях у Гордона

Un politician din Rusia a fost amendat deja de trei ori pentru că a criticat războiul din Ucraina. 

Yevgeny Roizman, fostul primar al Ekaterinburgului, a fost amendat deja de trei ori de către autoritățile ruse pentru că a îndrăznit să critice războiul din Ucraina. Tribunalul Oktyabrsky i-a aplicat o amendă de 50.000 de ruble în cadrul celui de-al treilea protocol administrativ privind discreditarea Forțelor Armate Ruse, a informat un corespondent Interfax din sala de judecată.

Anterior, politicianul a mai primit două amenzi de câte 50 de mii de ruble fiecare pentru același lucru. În instanță, el a refuzat să pledeze vinovat, pentru a treia oară.

Instanța a respins mai multe cereri venite din partea avocatului lui Roizman. La începutul ședinței, avocata Iulia Fedotova a contestat ​​ judecătorul, cerând ca acest caz să fie analizat de un alt magistrat. În plus, ea a cerut o examinare criminalistică-lingvistică și istorică pentru a stabili dacă în text există semne de discreditare a armatei, ceea ce a provocat pretenții din partea organelor de drept. Ea a cerut să încredințeze examenul specialiștilor Universității Federale Ural.

Avocatul a insistat, de asemenea, asupra încetării procedurii în dosarul administrativ, argumentând că probele pe care s-a întemeiat sunt inadecvate. Motivul instituirii a trei protocoale administrative împotriva lui Roizman a fost o postare și un link postat pe o rețea de socializare, dar și o înregistrare video pe o platformă cunoscută.

Cine este Yevgeny Roizman

Yevgeny Vadimovich Roizman, născut la 14 septembrie 1962, este un politician rus de opoziție, care a ocupat funcția de primar al Ekaterinburgului din 2013 până în 2018. El este cunoscut pentru faptul că a făcut campanie împotriva poliției corupte, vânzătorilor ilegali de droguri și pentru crearea unor centre de recuperare pentru cei dependenți de droguri.

Yevgeny Roizman s-a născut la Sverdlovsk dintr-un tată evreu și dintr-o mamă rusoaică. Tatăl său a fost inginer energetic la Uralmash. Mama lui era educatoare la creșă. Roizman a absolvit Universitatea de Stat din Ural ca istoric/arhivist. El a fost condamnat la doi ani de închisoare în 1981, sub acuzația de furt și fraudă. Acum, Roizman a pledat în mod deschis împotriva invaziei ruse a Ucrainei din 2022 și a numit-o ”trădarea rușilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel