Politician din Germania: Nemții nu înțeleg ce urmează pentru ei. Prosperitatea țării va fi pusă sub semnul întrebării

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Fostul ministru de Finanțe din Germania avertizează asupra crizei financiare care va afecta țara în următorii ani.

Germania se va confrunta cu „trei până la cinci ani foarte grei”, care vor pune sub semnul întrebării „paradigma prosperității” țării, a avertizat fostul ministru de Finanțe Peer Steinbrück.

În timpul unei apariții la emisiunea de discuții Maischberger, politicianul social-democrat (SPD) a spus că Germania nu va avea nicio creștere economică, iar acest lucru ar putea afecta modelul de distribuție a bunăstării sociale al țării. Succesorul său, Christian Lindner (FDP), a făcut deja o declarație similară marți (citește AICI).

De asemenea, șomajul probabil va crește, a avertizat Steinbrück, care a subliniat că gravitatea situației nu a ajuns încă la populația germană.

„Cred că populația civilă nu a înțeles încă, din cauza unei anumite inerții, ce înseamnă acest punct de cotitură”, a spus el pentru talk show.

BCE ar fi principala vinovată

Steinbrück a dat vina pe politica monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) pentru situația actuală, susținând că această creștere a inflației este previzibilă și „un risc planează peste noi timp de un an sau doi”. În opinia sa, devalorizarea monedei nu se datorează numai războiului rusesc din Ucraina, ci mai degrabă riscul a fost creat în prealabil, „printre altele datorită politicii ultra-expansive a BCE”.

BCE a subestimat inflația și a încercat să o camufleze, a spus Steinbrück, acuzând banca că „pompează mulți bani în piețe”.

Inflația era deja în creștere constantă înainte de pandemie, multe bănci centrale având un nivel istoric de tipărire a banilor pe care mulți economiști îl consideră principala cauză a inflației rampante observate pe tot globul.

Ucraina, țară candidat la UE

Steinbrück nu crede că succesorul său în calitate de ministru de finanțe, Christian Lindner, va putea să respecte în viitor frâna datoriei:

„Nu știu cum vrea să facă asta. Mai presus de toate, cum vrea să o facă fără majorări de taxe” a spus Steinbrück, sugerând o creștere a impozitului pe moștenire ca posibilitate.

Fostul premier al Renania de Nord-Westfalia a criticat, de asemenea, posibilul statut al Ucrainei drept candidat la aderarea la UE, care s-a concretizat doar din cauza războiului (citește AICI).

„Există criterii de admitere și, din păcate, Ucraina este destul de departe de a le fi atins”, a spus acesta, adăugând că Ucraina este o țară „plină de oligarhi, care este foarte coruptă și care are o justiție foarte politizată”, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel