Politician, atacat cu banane. Vezi motivul

Protest surprinzător împotriva unui politician de culoare, în timp ce acesta susținea un discurs la un miting de partid.

Ministrul italian al integrării, Cecile Kyenge, a fost ținta unui atac cu banane, din cauza campaniei sale care susţine facilitarea obţinerii cetăţeniei italiene de către imigranţi.

Potrivit dailypress.com, primul ministru de culoare care ajunge să facă parte din guvernul Italiei, Cecile Kyenge, născută în Congo, a fost ţinta unor insulte rasiste de la numirea sa în funcţie, în luna aprilie, la Ministerul integrării și a înfuriat grupurile de extremă-dreapta cu campania ei de a face mai ușor pentru imigranți pentru a obține cetățenia italiană.

Vineri, un spectator, prezent la discursul pe care ministrul Cecile Kyenge îl susținea la Roma, a aruncat în ea cu banane, a informat sâmbătă Reuters.

Deşi Cecile Kyenge n-a fost atinsă de bananele aruncate în direcţia tribunei de unde ea vorbea, ministrul italian a răspuns la acest gest pe Twitter, numindu-l ca fiind unul 'trist', dar şi o risipă de alimente, în condiţiile crizei economice.

"Curajul și optimismul de a schimba lucrurile trebuie să vină mai ales de jos în sus pentru a ajunge la instituții", a adăugat ea.

Cu puţin timp înainte de incidentul de vineri, membri ai grupării de extrema-dreaptă Forza Nuova au lăsat manechine acoperite cu sânge fals la locul mitingului organizat la Cervia, în centrul Italiei, în semn de protest faţă de propunerea dnei Kyenge de a se acorda cetăţenie oricărei persoane născute pe tărâm italian.

"Imigraţia ucide", era scris pe pliantele care însoţeau manechinele, un slogan folosit şi înainte de Forza Nuova referitor la crimele comise de imigranţi în Italia.

Incidentul de vineri nu este prima insultă cu care se confruntă Cecile Kyenge de la numirea sa în funcţia de ministru, deseori aceste jigniri venind din partea altor politicieni. La începutul acestei luni, un senator din cadrul partidului populist de dreapta Liga Nordului a asemănat-o pe dna Kyenge cu "un urangutan", acesta cerându-și, ulterior, scuze doar după un val de critici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel