Poliția rutieră vrea reistalarea radarelor fixe

radare fixe
radare fixe

Poliţia Rutieră a solicitat repunerea în funcţiune a radarelor fixe, în vederea reducerii numărului de accidente, iar reprezentanții  Ministerului de Interne, ai Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Transporturilor vor lucra la pregătirea cadrului legal de funcționare al acestor aparate.

"Directia Rutiera a initiat demersurile pentru reimplementarea radarelor fixe. Au fost destule probleme si discutii interminabile pe aceasta tema si din acest motiv am cerut sa participe toti factorii implicati in siguranta rutiera. Dupa ce se va gasi cea mai buna solutie, vor urma recalibrari si reasezari ale radarelor fixe, astfel incat sa serveasca in primul rand la reducerea numarului accidentelor rutiere", a declarat comisarul-şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.

Unul dintre motivele pentru care autorităţile doresc reintroducerea radarelor fixe este reducerea numărului de accidente grave produse din cauza vitezei, dar şi a altor abateri pe care şoferii le comit atunci când ştiu că nu sunt văzuţi de nimeni.

Propunerea vine la doi ani după ce Inspectoratul General al Poliției Române a interzis instalarea și gestionarea de către comunitățile locale a acestor aparate din cauza numeroaselor contestații depuse de șoferii amendați. Reamintim că radarele fixe din 27 de județe erau montate de doua firme din Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel