Poliţia Rutieră, sute de noi maşini, radare şi aparatură pentru monitorizarea traficului

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Poliţia Română implementează proiectul "Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie".

MINISTERUL TRANPORTURILOR ŞI INFRASTRUCTURII, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport şi INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE, în calitate de Beneficiar al finanţării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, au încheiat, la data de 5 iulie 2021, Contractul de Finanţare nr. 106, pentru proiectul "Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulaţie".

Proiectul, care se desfăşoară pe parcursul a 30 de luni (1 iulie 2021 - 31 decembrie 2023), are ca obiectiv general creşterea gradului de siguranţă rutieră şi scăderea numărului persoanelor decedate în accidente de circulaţie, prin dotarea corespunzătoare a structurilor de poliţie rutieră.

Bugetul proiectului este de 106.599.765,20 lei (din care 81.010.995,90 lei, valoare asigurată din FEDR, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, 14.296.058,10 lei, valoare asigurată din bugetul beneficiarului, reprezentând 15% din valoarea totală eligibilă aprobată şi - 11.292.711,20 lei, valoarea neeligibilă fără TVA).

Obiectivele specifice ale proiectului se referă, în principal, la dotarea unităţilor de poliţie rutieră cu autospeciale şi cu echipament hardware/aplicaţii software adecvate, precum şi la îmbunătăţirea proceselor decizionale în domeniul managementului resurselor financiare, logistice şi umane, în vederea creşterii prezenţei în trafic a forţelor de poliţie rutieră, precum şi a mobilităţii acesteia. De asemenea, acest proiect îşi propune îmbunătăţirea activităţilor de supraveghere şi control al traficului rutier, de prevenire şi combatere a infracţiunilor la regimul rutier.

Proiectul îşi propune dezvoltarea unui sistem mixtmobil de monitorizarea a traficului rutier, privind încălcarea regulilor de circulaţie, care să asigure forţelor de ordine din cadrul Poliţiei Române, prin intermediul poliţiei rutiere, o mai bună coordonare a activităţilor specifice.

Astfel, prin proiect, se intenţionează dotarea Poliţiei Rutiere cu: 300 de autospeciale de poliţie, 250 de aparate pentru măsurarea vitezei de circulaţie a autovehiculelor, 44 de sisteme electronice mobile de depistare a substanţelor stupefiante în salivă, 4.000 de dispozitive mobile, 1.400 de imprimante mobile termice şi un sistem de colectare a datelor pentru siguranţa în trafic.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel