Urmărește emisiunea live


Poliția rusă a arestat aproximativ 200 de activiști și lideri ai opoziției. VIDEO

Captură video: BotTak
Captură video: BotTak

Poliția rusă a reținut, sâmbătă, la Moscova, aproximativ 200 de persoane, inclusiv câteva personalități proeminente ale opoziției.

Persoanele arestate de polițiști participau la o întâlnire a politicienilor independenți, informează Reuters. Cei arestați au fost acuzați de legături cu o organizație aflată pe lista neagră a autorităților.

Reținerile au venit în contextul în care autoritățile derulează o operațiune de înăbușire a mișcării anti-Kremlin, care a fost declanșată după condamnarea și încarcerarea liderului opoziției Alexei Navalnîi. În cadrul reunii din Moscova urmau să se întâlnească mai mulți aleși locali din toată țară, dezbaterile fiind programate pentru sâmbătă și duminică.

Poliția a intrat în forță în clădirea în care urma să aibă loc evenimentul și a început să-i aresteze pe participanți. Cei reținuți au fost duși în dubele care așteptau afară. Organizatorul evenimentului a fost Andrei Pivovarov, directorul executiv al organizației neguvernamentale Open Russia, cu sediul în Marea Britanie. El este unul dintre cei reținuți, alături și de un alt nume cunoscut - Vladimir Kara-Murza, vicepreședinte al Fundației Free Russia, cu sediul în Washington. Totodată, au fost arestați și mai mulți jurnaliști, aflați acolo pentru a relata despre eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel