EXCLUSIV  Poliţia Română, răspuns pentru DCNews. Mii de şoferi fără permis, prinşi pe şosele în 2020

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Poliţia Română a depistat mii de români fără permis de conducere la volanul unor autoturisme în 2020, se arată într-un răspuns exclusiv pentru DC NEWS.

"În anul 2020, la nivel național, polițiștii rutieri au constatat 5.471 de infracțiuni la regimul rutier privind conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 din Codul Penal", explică Poliţia Română.

Ce spune art.335 din Codul Penal

"(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive", se arată în Codul Penal.

În 2021, sute de şoferi prinşi fără permis

"În primele 2 luni ale anului 2021, au fost constatate 726 de astfel de infracțiuni", a mai arătat Poliţia Română pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel