Poliția Română, pericol de Sărbători: Informații esențiale compromise

În prag de Crăciun, Poliția Română le-a transmis un nou mesaj românilor, legat de cumpărăturile online și pericolul care-i paște.

"Moș Nicolae și-a încheiat misiunea anul acesta. A predat ștafeta lui Crăciun... Iar când #MoșCrăciun vine...pe NET, și e conectat la o reţea publică Wi-Fi, shopping-ul îi poate compromite informaţii private esenţiale - de la identitate până la numărul cardului de credit. El știe însă câteva măsuri simple pe care le pune în practică, pentru siguranţa în mediul cibernetic:

1. Rețelele publice wireless nu prezintă siguranță, așa că, are grijă să folosească datele mobile sau să aibă instalată pe telefon o rețea virtuală privată (VPN).

2. Evită mailurile cu oferte neobișnuite, de obicei prea bune ca să fie adevărate, sau cu informări despre probleme cu o comandă sau un cont de cumpărături. Acestea sunt cele mai întâlnite metode încercate de infractorii cibernetici, ca să-l facă să dea click pe linkuri prin care pot fura informații personale sau îi pot afecta dispozitivele.

3. Își protejează contul mai eficient. De fiecare data când i se oferă ocazia de a-și face conturile mai sigure, alege un proces de autentificare în doi pași sau cu mai multe întrebări.

4. Folosește o parolă mai bună, mai greu de ghicit (cu numere, simboluri, litere mici și mari).

5. Cardul bancar este la fel de valoros ca și contul bancar. Își verifică serviciul de internet banking constant, pentru a observa dacă există plăți sau retrageri pe care nu le-a efectuat.

FII ȘI TU CA MOȘ CRĂCIUN!", a fost mesajul transmis de Poliția Română, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel