Deținutul evadat din Penitenciarul Găești, prins în județul Ialomița după 2 săptămâni de căutări - FOTO

Bărbatul evadat din Penitenciarul Găești a fost prins în județul Ialomița, după două săptămâni de căutări.

UPDATE:

Deţinutul evadat pe 25 noiembrie din Penitenciarul Găeşti a fost prins miercuri de poliţiştii de investigaţii criminale în oraşul Căzăneşti, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Bărbatul care a evadat, în vârstă de 43 de ani, din comuna Ludeşti, judeţul Dâmboviţa, condamnat pentru furt calificat, a fost reţinut, escortat şi reintrodus în sistemul penitenciar, în vederea continuării cercetărilor. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ialomiţa, transmite Agerpres.

Știrea inițială:

Un deținut al Penitenciarului Găești a evadat de la locul unde muncea în regim deschis, transmite Pro Tv. Bărbatul se afla sub supravegherea unor agenți, dar e reușit să se facă nevăzut. Când au observat dispariția, oamenii legii au dat alarma și au organizat filtre. Polițiștii au aflat că între timp evadatul a făcut rost de haine de schimb, dar și de ceva bani de buzunar. Cine îl vede sau deține informații despre individ este rugat să sune la 112 sau să anunțe la cea mai apropiată secție de poliție.

„Poliţiştii au organizat filtre la intrarea şi la ieşirea din localitate. Zeci de forţe de ordine s-au mobilizat şi îl cauta prin împrejurimi pe deţinutul evadat.”, transmite Marius Buga, corespondent Pro TV.

„Avem un deţinut, Popa Marian se numeşte, dacă cumva îl vedeţi vă rog să ne anunţaţi la 112. A evadat dintr-un punct de lucru al penitenciarului” le comunică polițiștii șoferilor, arătându-le fotografia evadatului.

Bărbatul se afla după gratii de mai bine de un an, unde fusese condamnat pentru furt. Oficialii penitenciarului de la Găeşti spun că avea un comportament liniştit şi până acum nu a creat probleme.

„Se afla în regim deschis de executare a pedepsei privative de libertate. (...) Deținutul se afla sub supraveghere. S-a declanşat şi o anchetă internă.”, a declarat Ionela Ispas, purtător de cuvânt al Penitenciarului Găeşti.

Semnalmentele evadatului

Un angajat al societăţii de unde a fugit deţinutul spune că bărbatul lucra la dezmembrări de frigidere. Se pare că acesta și-a premeditat evadarea, susțin anchetatorii. Asta pentru că hainele cu care era îmbrăcat în momentul în care a fugit au fost găsite abandonate. Mai mult, un localnic le-ar fi spus oamenilor legii că acesta i-ar fi cerut ceva bani, şi, de milă, el i-a dat.

Individul are 43 de ani, 1 metru şi 68 de centimetri înălţime, este brunet cu ochi căprui şi constituţie atletică. Bărbatul este căutat și la această oră, transmite Realitatea Plus. El a fost dat în urmărire națională.

VEZI ȘI: Evadatul din Dolj a fost prins de polițiști - VIDEO cu momentul reținerii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel