Poliţia Română, avertisment pentru internauţi: Ești pe Tinder? Nu ne întreba de unde ştim...

Mihai Ciobanu / 29 oct 2019 / 17:49 Salveaza PDF Comentarii
Internet
Internet

Poliţia Română transmite un mesaj în care atrage atenţia asupra pericolelor ascunse în spatele unor conturi de pe reţele sociale şi de întâlniri. 

"Ești pe Tinder? Nu ne întreba de unde știm... nu știm (chiar tot) ce ai făcut astă vară și ce aplicații ai prin telefon, dar câteva sfaturi îți putem da. Dacă aștepți replica magică la care nu primești ,,seen”…citește în continuare. Să începem cu ce e mai important: siguranța. Siguranța online.

Ai auzit de boți?

Boţii sunt conturi false, care intra în vorbă cu tine și te îndeamnă să accesezi anumite linkuri prin care ți se fură datele, îți sunt livrați viruși sau ești supus unei alte forme de atac informatic. Ar trebui să ți se aprindă un beculeț atunci când ești contactat de pe un profil cu fotografii atrăgătoare și primești cereri de a accesa linkuri. Pe lângă boți, în spatele unui profil atrăgător se poate ascunde o altă persoană care încearcă să te atragă într-o sesiune pe webcam și de aici lucrurile pot lua o turnură la care nu te așteptai", transmite Poliţia Română.

Octombrie este Luna Europeană a Securității Cibernetice

 

"Deși o să ai impresia că vorbești cu persoana din profil, de fapt îți este rulat un video gata înregistrat prin intermediul căruia răufăcătorii încearcă să te înregistreze în ipostaze compromițătoare, pentru ca mai apoi să te șantajeze cu publicarea înregistrării, dacă nu le oferi bani. Cât despre replica magică: fii tu însuți:)...și între timp ieși din casă și încearcă să devii cea mai bună versiune a ta.

PS: Octombrie este Luna Europeană a Securității Cibernetice", scrie Poliţia Română pe pagina oficială de Facebook.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25