Poliția le cere preoților să nu facă profeții alarmiste de Anul Nou, în Ghana

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Poliția ghaneză le cere preoților să înceteze cu profețiile alarmiste.

Poliția din Ghana a avertizat liderii religioși ai țării să nu facă profeții de Anul Nou care să genereze frică, anxietate sau chiar moarte, potrivit BBC. Autoritățile au explicat într-un comunicat că libertatea religioasă nu trebuie să încalce drepturile celorlalte persoane.

Milioane de creștini din țara africană obișnuiesc să se adune în biserici și să-i asculte pe preoții lor cum fac proclamări pentru anul următor. Mesajele variază de la proiecții optimiste până la previziuni ale sfârșitului.

De ce s-au supărat credincioșii

Criticii avertismentului făcut de poliție spun că ordinul încalcă dreptul constituțional la credință și astfel este ilegal. Însă autoritățile au acționat așa după ce anul trecut cei mai mulți lideri religioși au previzionat morți și calamități.

„Nici măcar nu încape discuție. Nicio lege ghaneză nu oferă poliției puterea de a reglementa profețiile făcute în țară.

Libertatea religioasă înseamnă mai mult decât «libertatea de a crede» în cadrul sinagogii, bisericii sau moscheii. Această libertate garantează că oamenii nu trebuie să-și încalce valorile și credințele pentru a se conforma guvernului decât în cazul în care o lege specifică este încălcată”, a spus avocatul Sammy Darko pentru BBC.

Ziua de 27 decembrie, o nouă semnificație în Ghana

Poliția a transmis că a desemnat ziua de 27 decembrie drept Ziua de respectat regulile privind comunicarea profețiilor. „Această zi este evidențiată pentru a ne aminti cu toții că ne practicăm credința într-un spațiu sigur, lipsit de anxietatea generată de predicțiile de probleme, pericol sau moarte”, se arată în comunicat.

Poliția a pierdut un proces împotriva unui pastor, la începutul anului. Bărbatul a fost acuzat că a făcut o profeție alarmistă privind împușcarea unui muzician celebru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel