Poliția italiană a dezmembrat o rețea mafiotă care a deturnat 10 milioane de euro din fondurile europene

Poliția italiană a anunțat dezmembrarea unei rețele a mafiei siciliene, care a deturnat bani din fonduri europene pentru agricultură.

Poliția italiană a anunțat că a dezmembrat o rețea a mafiei siciliene care a deturnat milioane de euro din fonduri europene pentru agricultură, conform Agerpres.

94 de persoane au fost arestate în cursul dimineții de 15 ianuarie, în cadrul unei operațiuni împotriva unei asociații mafiote la Tortorici.

48 de oameni au fost încarcerați

 

Printre arestați se află și doi șefi de familii mafiote, un notar, antreprenori și funcționari responsabili cu accesul la respectivele fonduri europene.

Poliția din Italia a transmis că 48 de persoane au fost încarcerate, iar restul au fost plasate în arest la domiciliu.

10 milioane de euro, fonduri europene

 

Din 2013, „mafia din Tortorici", numită după localitatea din munții Nebrodia, a deturnat aproape 10 milioane de euro din fonduri europene, a relatat televiziunea publică Rai24.

Pentru a obține finanțările europene, clanul revendica în mod fraudulos proprietatea unor terenuri care aparțineau, în realitate, regiunii şi consiliilor locale.

Operațiunea miza pe complicitatea unor angajați ai unei agenţii publice responsabile cu distribuirea subvențiilor agricole europene, precum şi ai unor centre de asistență pentru agricultorii care solicită astfel de fonduri.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29