Poliţia italiană a arestat un important lider al grupării mafiote 'Ndrangheta

Domenico Bellocco
Domenico Bellocco

Poliţia italiană a anunţat vineri că l-a arestat pe Domenico Bellocco, unul dintre liderii unei familii proeminente din temuta grupare mafiotă 'Ndrangheta, relatează DPA.

Guardia di Finanza a precizat că Bellocco se ascundea într-o fermă din Mongiana, la circa 50 de kilometri sud-vest de Catanzaro, în regiunea Calabria din sudul ţării. La momentul arestării, bărbatul de 44 de ani avea documente de identitate false.

Bellocco, un membru proeminent al familiei criminale cu acelaşi nume, era căutat pentru asociere mafiotă şi trafic de droguri. Autorităţile italiene îl căutau de un an.

Familia Bellocco din Rosarno, un oraş din Calabria care găzduieşte un scandalos spaţiu improvizat locuit de muncitori imigranţi ilegali şi refugiaţi, face parte din mafia 'Ndrangheta, una dintre cele mai puternice grupări criminale din lume. 'Ndrangheta provine din regiunea sudică sărăcită Calabria şi a depăşit Cosa Nostra din Sicilia ca principala grupare mafiotă din lume. Acţionează în mare secret, iar membrii săi sunt uniţi de puternice legături de familie, transmite Agerpres.

Această organizaţie criminală s-a extins mult în afara Calabriei şi a intrat puternic în Europa, America de Nord şi Australia şi este considerată principala grupare care introduce ilegal cocaină în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel