Poliţia franceză a folosit grenade cu gaze lacrimogene contra 'vestelor galbene' şi manifestanţilor ecologişti

Poliţia franceză a folosit sâmbătă gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii aflaţi pe străzi în două zone separate din Paris, transmit dpa şi Reuters.

După ciocnirile cu demonstranţii ecologişti înregistrate în suburbiile capitalei franceze, forţele de ordine din sudul zonei centrale a Parisului au fost nevoite să folosească grenade cu gaze lacrimogene.

Într-o altă parte a zonei centrale a capitalei franceze, sute de 'veste galbene' au demonstrat, evenimentele degenerând în violenţe de stradă. Cel puţin 120 de persoane au fost reţinute.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii în apropierea bulevardului Champs-Elysees, potrivit postului de televiziune BFMTV. Pe faimosul bulevard parizian nu sunt permise demonstraţiile.

Pentru ţinerea sub control a situaţiei, pe străzile din Paris au fost desfăşuraţi sâmbătă peste 7.000 de ofiţeri de poliţie.

'Vestele galbene' protestează încă din noiembrie 2018 împotriva reformelor promovate de preşedintele Emmanuel Macron, care în opinia lor sporesc inechităţile sociale.

Vezi și: Poliţia şi manifestanţii pro-democraţie s-au confruntat pentru scurt timp, în al 16-lea weekend de proteste la Hong Kong

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel