Poliţia face cercetări la sediul Renault de lângă Paris

Poliţia franceză efectuează o investigaţie la sediul central al Renault din Boulogne-Billancourt, lângă Paris, a anunţat miercuri producătorul auto, precizând că nu comentează natura investigaţiei, transmite Reuters.

Revista franceză L'Express anunţase anterior că cercetările au legătură cu investigaţia derulată asupra fostului şef al Renault, Carlos Ghosn. El a fost arestat în noiembrie şi este cercetat în Japonia pentru încălcarea legislaţiei financiare şi abuz de încredere în formă agravată. Ghosn a respins toate acuzaţiile formulate împotriva sa.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile, cu 10,6 milioane de unităţi mai mult decât Volkswagen şi Toyota. În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.) cu 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel