Poliția din Moscova a oprit interpretarea unor cântece ale unui compozitor ucrainean / VIDEO

Poliția din Moscova a oprit interpretarea unor cântece ale unui compozitor ucrainean  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Poliția din Moscova a oprit interpretarea unor cântece ale unui compozitor ucrainean / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Recitalul unui compozitor ucrainean a fost oprit de poliția din Moscova, după o amenințare cu bombă.

Poliția din Moscova a oprit, miercuri, un recital la pian cu muzica unui cunoscut compozitor ucrainean, după un avertisment anonim privind amenințarea cu bombă.

Videoclipul de la centrul cultural Rassvet arată doi ofițeri în uniformă care perturbă interpretarea pianistului rus Alexei Lyubimov a ciclului de cântece „Stufen”, ale compozitorului ucrainean Valentin Silvestrov, însoțit de versuri ale poeților ruși clasici.

Lyubimov continuă să cânte o melodie a compozitorului austriac Franz Schubert, în timp ce polițiștii fac gesturi către public. Odată ce Lyubimov termină de cântat, aplauzele publicului acoperă parcă șicanele polițiștilor.

Ulterior, concertul a fost oprit și clădirea a fost evacuată în timp ce poliția a percheziționat incinta în căutarea de bombelor timp de două ore și jumătate, din cauza unei amenințări anonime, a declarat un angajat al lui Rassvet, pentru The Moscow Times.

„Am așteptat câinii, apoi câinii au verificat spațiul, totul a durat până la 12:30 a.m.”, a spus angajatul.

Angajatul Rassvet a speculat că sosirea poliției „poate fi legată de naționalitatea compozitorului” ale cărui lucrări au fost interpretate în prima secțiune a concertului.

Rușii au fost reținuți pentru afișarea de steaguri și simboluri ucrainene, după ce Kremlinul a lansat „operațiunea militară specială”, pe 24 februarie. Mulți au fost reținuți în timp ce aveau baloane cu steagul Ucrainei sau își coloraseră unghiile cu albastru și galben, conform TheMoscowTimes.

Artistă din Rusia, arestată pentru că înlocuia etichetele de preț din supermarketuri cu informații despre invazie

Un tribunal rus a dispus ca un artist să fie ținut în spatele gratiilor pentru că ar fi înlocuit etichetele prețurilor din supermarket cu mesaje de protest împotriva campaniei militare a Moscovei în Ucraina, potrivit The Guardian.

Alexandra Skochilenko riscă până la 10 ani de închisoare pentru protestul său, după ce a fost acuzată în temeiul unei noi legi care interzice „știrile false” despre forțele armate ale Rusiei.

Tribunalul districtual Vasileostrovski din Sankt Petersburg a decis că Skochilenko trebuie să rămână în arest preventiv până la data de 31 mai, a declarat serviciul de presă al instanței pe Telegram (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel