Poliția din Marea Britanie vopsește mașinile în culorile curcubeului, pentru a proteja comunitatea LGBTQ+ / VIDEO

Poliția din Marea Britanie vopsește mașinile în culorile curcubeului, pentru a proteja comunitatea LGBTQ+  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Poliția din Marea Britanie vopsește mașinile în culorile curcubeului, pentru a proteja comunitatea LGBTQ+ / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Forțele de Poliție din Marea Britanie adaugă un strop de culoare flotei lor pentru a încuraja oamenii să raporteze incidente rasiste, homofobe și transfobice.

Poliția înlocuiește mașinile de patrulare cu „mașinile împotriva urii”, pentru a încuraja oamenii să raporteze incidente precum comentariile negative de pe rețelele sociale. Directorul adjunct al poliției, Julie Cooke, a spus că mașinile vopsite cu însemnele poliției și cu modelele curcubeu fac acum parte din flota de vehicule și vor fi conduse zilnic de ofițerii care patrulează.

Cu toate acestea, criticii au spus că forțele ar trebui să se concentreze în schimb pe problemele „reale”, cum ar fi crima și violul, ultimele cifre arătând rate scăzute de urmărire penală.

Julie Cooke, conducătorul Consiliului Național al Șefilor Poliției (NPCC) pe probleme LGBT, a lansat un videoclip pe contul său de Instagram explicând de ce poliția va vopsi vehiculele în culorile curcubeului.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Police.UK (@yourpolice.uk)

Un purtător de cuvânt al NPCC a spus că nu există cifre despre câte mașini au fost pictate. 

Cooke a mai afirmat că „mașinile vor fi în teren cu scopul de a arăta comunității că vrem să fiți reprezentați. Suntem acolo pentru a da încredere comunității LGBT+, dar și altor grupuri subreprezentate”, a mai spus aceasta Ea a precizat că „costul este destul de minim”, dar impactul este „uriaș”.

Criminalitatea nu este apărată

Harry Miller, fost ofițer de poliție și fondator al asociației Fair Cop, a precizat: „Nu vedem polițiștii circulând cu mașini speciale împotriva crimelor cu obiecte contondente, chiar dacă numărul înjunghierilor din Londra este îngrozitor”.

„Problema este că, atunci când vedeți politia cu o mașină curcubeu, veți știi că sunt agenți care se ocupă de unele probleme foarte controversate. Nu mai vedeți o mașină de poliție sau un ofițer de poliție care este acolo pentru a sprijini pe toată lumea, cu toate convingerile politice, fără teamă sau fără să facă o favoare.

Pun curcubee pe mașini când avem cifre care arată că doar șapte la sută din infracțiunile violente se încheie cu urmărire penală.”, a mai precizat acesta, potrivit TheTelegraph.

Israelul ridică restricţiile vizând bărbaţii gay care vor să doneze sânge

Bărbaţii homosexuali pot dona acum sânge în Israel fără niciun fel de restricţii, a anunţat ministrul sănătăţii joi într-o postare pe Twitter, după efectuarea unei schimbări în reglementările despre care el a spus că erau discriminatorii, relatează agenţia DPA. 

'Am ordonat derogarea şi ca întrebările irelevante să fie eliminate din chestionarul donatorului', a declarat ministrul sănătăţii, Nitzan Horowitz.

'Discriminarea împotriva persoanelor gay la donarea de sânge s-a terminat. Nu există diferenţă între sânge şi sânge', a subliniat el. Noile reguli intră în vigoare în octombrie, când chestionarele pentru donatorii de sânge nu vor mai face distincţia între homosexuali şi heterosexuali atunci când este vorba despre abordarea unor riscuri posibile.

În schimb, întrebările trebuie să se concentreze asupra faptului dacă potenţialii donatori s-au angajat în practici sexuale riscante cu un nou partener sau parteneri (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel