Poliția din Germania, către hotelieri: ”Românii sunt hoți”. Erich Mocanu: Discriminare, trebuie sancționată!

Weekendul trecut a avut loc Festivalul Highfield, lângă Leipzig. Hotelierii au primit o informare șocantă de la poliție, despre turiștii români. Ei aflau că dacă au oaspeți români, ei sunt hoți, și să informeze autoritățile. 

Polițiștii și-au motivat solicitarea printr-o bandă de 20 de persoane care ar fi acționat ca hoți de buzunare, în anii trecuți. În 2016, respectivii 20 au fost arestați. 

Erich Mocanu, președintele Liga+, transmite, printr-un comunicat de presă că: 

Ligaplus se arată intrigată de demersurile Poliției din Sachen-Germania, efectiv discriminatorii la adresa cetățenilor români în general, a comunitatiilor de români din Germania în special. Reamintim Poliției germane din Sachen că orice caracter manifestat public care vizează atingerea demnităţii umane ori crearea unei atmosfere ostile, de intimidare, degradante, umilitoare sau ofensatoare împotriva unei persoane sau a unui grup legat de rasă, culoare, ascendență ori origine națională sau etnică, care are că scop sau efect de a distruge sau compromite recunoașterea, folosința sau exercitarea, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale în orice domeniu al vieții publice a acestora reprezintă discriminare și trebuie sancționată ca atare. Poliția din Sachen-Germania trebuie să înțeleagă că tratamentul diferenţiat aplicat românilor prin solicitările sale cu caracter public, adresate pensiunilor și hotelurilor din landul Sachen, în iunie 2019, nu sunt deloc justificate obiectiv, neavând nicidecum un scop legitim. Solicităm public ministerului german de resort să ia de urgență măsurile ce se impun pentru a sancționa aceste demersuri, pe de altă parte să prevină astfel de acte în viitor. Solicităm public ministerului român de externe să depună eforturile legale în vederea prevenirii pe viitor a unor astfel de inepții. Reamintim Germaniei că românii sunt acele persoane deosebit de bine cotate în raporturile de muncă, persoane căutate în piață internațională a muncii pentru priceperea lor, pentru determinarea cu care își exercită atribuțiile de serviciu, pentru profesionalismul de care dau dovadă. În cazul în care Poliția din Sachen are dubii în ceea ce privește tradiția și cultură românească, îi invităm cu plăcere în România, acolo unde orice cetățean le deschide cu bucurie ușa casei, primindu-i cu cinste și omenie, asigurându-i totodată că nu le va fură nimeni căciula de pe cap, dimpotrivă, le va arată ce înseamnă să fii primit omenește într-o țară străină.

Reacția ministrului pentru românii de pretutindeni: Poliția din Germania cere lista cu românii cazați la hoteluri. Reacția Nataliei Intotero, ministrul Românilor de Pretutindeni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel