Poliția de Frontieră: Test COVID-19 solicitat pentru români de o nouă țară europeană

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Timişoara informează, sâmbătă, că a fost notificat de către autorităţile de frontieră din Republica Serbia cu privire la faptul că în ţara vecină pot intra cetăţenii români care au un test PCR negativ SARS COV2, nu mai vechi de 48 de ore, excepţie făcând şoferii autovehiculelor de transport marfă, echipajele aeronavelor, copiii cu vârste până la 12 ani, dacă părintele sau tutorele are un test negativ.

"Autorităţile de frontieră din Republica Serbia au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara că, în scopul prevenirii extinderii bolilor contagioase în statul vecin, cetăţenii străini care vin în Republica Serbia din: Republica Macedonia de Nord, Bulgaria, România, Croaţia, pot intra pe teritoriul Sebiei, dacă au un test PCR negativ SARS COV2, nu mai vechi de 48 de ore", precizează un comunicat transmis AGERPRES de către reprezentanţii ITPF Timişoara.

Măsurile nu se aplică şi cetăţenilor sârbi care vin din ţările menţionate.

Excepții de la testul PCR pentru cei care intră în Serbia



De la această măsură sunt exceptate şi următoarele categorii de persoane:

- şoferii autovehiculelor de transport marfă. În cazul transportului internaţional de marfă, tranzitul va fi limitat la maxim 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei.
- echipajul aeronavelor a căror destinaţie finală este Republica Serbia, personalul şi pasagerii care tranzitează aeroporturile internaţionale din Republica Serbia;
- personalul misiunilor diplomatice şi consulare străine;
- copii cu vârste până la 12 ani, dacă părintele sau tutorele are un test negativ;
- cei care au primit rezidenţă temporară sau rezedinţă temporară în Serbia, se mai precizează în informarea ITPF Timişoara.

Cetăţenii străini care sosesc în Serbia din mai multe ţări vecine, respectiv România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord, vor trebui să prezinte un test negativ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel