Poliţia britanică a arestat în 2 zile aproape 200 de migranţi care au încercat să traverseze Canalul Mânecii

Poliţia britanică a deţinut vineri zeci de migranţi ilegali care au traversat Canalul Mânecii în mici ambarcaţiuni plecând din Franţa, numărul lor total fiind de aproape 200 în numai două zile, relatează DPA. 

Ministerul de Interne a menţionat că poliţia de frontieră a gestionat vineri şase incidente implicând 102 migranţi în largul coastei din sud-estul Angliei, după ce 'a fost alertată privind mici ambarcaţiuni din Canalul Mânecii care se îndreaptă spre Regatul Unit'. Majoritatea migranţilor au spus că sunt din Iran, dar erau printre ei şi cetăţeni din Irak, Siria, Afganistan şi Pakistan, se menţionează în comunicat.

'Cazurile celor 102 persoane găsite astăzi vor fi tratate în conformitate cu regulile privind imigraţia', mai precizează instituţia, afirmând că şapte migranţi susţin că sunt minori.

'25% dintre migranţii care au încercat traversarea au reuşit până acum în acest an, faţă de 48% în 2019'

Poliţia de frontieră a interceptat joi alţi 90 de migranţi, printre care şi 15 minori, în largul coastei engleze. Ministrul securităţii Brandon Lewis a subliniat că 'majoritatea migranţilor care încearcă această călătorie sunt opriţi'. Numai 25% dintre migranţii care au încercat traversarea au reuşit până acum în acest an, faţă de 48% anul trecut, a spus Lewis, potrivit Agerpres.

Cel puţin 1.892 de migranţi au traversat Canalul Mânecii în Marea Britanie cu diferite ambarcaţiuni în 2019

Autorităţile franceze au interceptat 216 migranţi de la 20 ianuarie şi până la 5 februarie, prevenind zece traversări pe uscat şi opt pe mare, a precizat Ministerul de Interne britanic. Potrivit unor relatări creşterea numărului de migranţi care au încercat să treacă Canalul Mânecii joi şi vineri ar putea fi provocată de faptul că apele au fost relativ calme, în timp ce în weekend se aşteaptă vânt puternic. Cel puţin 1.892 de migranţi au traversat Canalul Mânecii în Marea Britanie cu diferite ambarcaţiuni anul trecut, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel