Poliţia australiană a arestat trei presupuşi membri ai grupării Stat Islamic

Poliţia australiană a arestat marţi, în cadrul unei operaţiuni antiteroriste în mai multe cartiere din Sidney, trei persoane suspectate de legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), transmite EFE.

Cei arestaţi, toţi bărbaţi şi cu vârsta între 20 şi 30 de ani, vor fi conduşi în cursul după-amiezii la un tribunal pentru mai multe infracţiuni, precum apartenenţa la o organizaţie teroristă sau intenţia de a comite atentate în Australia.

'Planurile erau într-un stadiu incipient. (...) Aveau intenţia să atace comisariate de poliţie, ambasade, biserici, printre altele', a indicat Ian McCartney, comisar adjunct al poliţiei federale australiene, într-o conferinţă de presă televizată. Cel puţin unul dintre cei reţinuţi era supravegheat de câteva luni de către autorităţi. El a intrat în legătură cu celelalte persoane care au fost arestate, împreună distribuind pe internet ideologie radicală. Un alt suspect planifica să plece în Afganistan, pentru a intra în rândurile SI. 'Sunt acţiuni criminale care reprezintă ura şi teroarea', a arătat poliţia.

Autorităţile australiene au crescut nivelul de alertă teroristă în septembrie 2014 şi au aprobat de atunci o serie de legi antiteroriste pentru a preveni atentate. Australia a înregistrat patru acţiuni violente în acest interval, iar forţele de securitate au dejucat peste zece planuri privind comiterea unor atentate şi au arestat peste 70 de persoane în mai multe operaţiuni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel