EXCLUSIV  Poliția Animalelor, în România. Tudor Tim Ionescu are propuneri pentru Vela. Există și o ”veste proastă”

Tudor Tim Ionescu (ALDE) a vorbit, pentru DC News, despre proiectul pus în dezbatere privind întărirea măsurilor de protecție a animalelor. 

Tudor Tim Ionescu, consilier general ALDE, a spus pentru DC News, în calitate de inițiator al Poliției Animalelor București, „un proiect pe care l-am inițial, l-am susținut și care a început să funcționeze de la începutul anului 2019” că susține și sprijină „orice demers, indiferent de cine îl face: autoritate centrală, locală, societate civilă, pentru protecția și bunăstarea animalelor, atât timp cât acesta este obiectivul nostru”.

Ionescu a atras atenția, însă, asupra unui aspect: Poliția Animalelor nu a fost înființată, ci vorbim de un proiect care privește niște modificări aduse legii 205/2004. 

„Vestea proastă este că Poliția Animalelor nu se înființează nici prin Ordonanțe, pe hârtie și nici la conferințe de presă. Ea se va înființa în momentul în care va începe să acționeze efectiv și vom vedea cu toți acțiuni ferme în sensul de capturare a celor care comit fapte de cruzime împotriva animalelor, de reținere și ulterior, de pedepsire a lor”, ne-a mai spus Tudor Tim Ionescu, amintind de structura Poliției Animalelor care a funcționat în cadrul ANSVSA care a fost desființată după un an.

„Poliția Animalelor nu a fost înființată. A fost pus în dezbatere un proiect care privește niște modificări aduse legii 205/2004, o lege care există, care este utilă, dar care, din punctul meu de vedere, e cu mult depășită de realitățile anului 2020 și avem nevoie de o nouă lege”, a explicat consilierul general ALDE. 

Propunerile lui Tudor Tim Ionescu 

  • „Nu se menționează că centrele de adopție trebuie să fie autorizate. Multe dintre centrele din țară nu sunt autorizate și unele sunt lagăre.”

Eutanasierea: O rețea mafiotă cu ramificații 

  • „Aceste animale ar urma să fie duse în centre. Dacă în București am reușit să oprim eutanasierea animalelor în adăposturile ASPA, acest lucru nu este valabil în peste 90% din adăposturile din țară. După 14 zile, animalele sunt eutanasiate... Am propus și am lansat o petiție în acest sens: Să scoatem eutanasierea din legislația actuală. Eutanasierea animalelor în adăposturi și-a dovedit ineficiența. Există în continuare câini fără stăpâni pe străzi și a permis dezvoltarea unei întregi mafii și rețele mafiote care se folosesc de eutanasiere pentru a sifona banii publici. O rețea mafiotă care are ramificații atât în administrația locală, administrația centrală, în poliție, la medicii veterinari, în societatea civilă și la cetățeni care înțeleg să profite. Și în România, și în afara României. Tot Poliția Animalelor ar trebui să se ocupe”, ne-a mai dezvăluit politicianul, menționând că Poliția Animalelor ar trebui înființată prin lege.
  • „DSV-ul nu sancționează adăposturile ilegale, cetățenii care nu respectă legislația, dau autorizații sau permit funcționarea unor adăposturi care sunt lagăre de concentrale precum cel de la Onești, cel de la Ovidiu...”
  • „Ce se întâmplă cu animalele cu talie mare? Cum transporți un urs care poate să ajungă până la 400-500 de kilograme? Unde îl duci? Într-o grădină zoologică precum cea de la Brăila unde mor animalele de deshidratare stând între patru pereți de beton?”

O altă problemă ridicată de Tudor Tim Ionescu este resursa umană: Consilierul general ALDE a afirmat că există polițiști care nu știu să aplice legea sau sunt nepăsători vizavi de animale. 

Consilierul general al ALDE a amintit de faptul că ar trebui să fie ținută o evidență a persoanelor care maltratează animale. De altfel, mulți dintre criminalii lumii încep cu violența față de animale, încă din copilărie. 

În încheiere, Tudor Tim Ionescu ne-a mărturisit că, în București, se lovește de Colegiul Medicilor Veterinari. Există două ambulanțe cu două remorci, ale SMURV, un serviciu înființat pe modelul SMURD-ului, pentru animale, care nu sunt folosite din cauza opunerii Colegiului Medicilor Veterinari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel