Poliţia, mii de amenzi în ultima zi a minivacanţei de Revelion

În ultima zi a minivacanţei prilejuite de Revelion, aproximativ 24.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost mobilizaţi la nivel naţional pentru a proteja cetăţenii.

În dispozitivele de menţinere a ordinii şi siguranţei publice au fost angrenaţi peste 8.600 de poliţişti şi 3.000 de jandarmi. S-a intervenit pentru gestionarea a 2.000 de sesizări primite prin 112, dintre care doar aproximativ 76% s-au confirmat.

Echipajele de poliţie au organizat 630 de acţiuni, în urma cărora au fost constatate 7.875 de fapte contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de peste 2,5 milioane de lei. De asemenea, poliţiştii au început cercetările cu privire la 570 de posibile infracţiuni, în cazul a peste 20% dintre acestea cercetările fiind începute din oficiu.

În ultimele 24 de ore, au fost prinşi în flagrant 82 de autori de infracţiuni care au săvârşit 85 de fapte penale şi au fost depistate 4 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În ultima zi de minivacanţă, pe drumurile publice au fost mobilizate efective suplimentare de poliţişti rutieri pentru a se asigura că românii care au petrecut aceste zile libere departe de localitatea de domiciliu, se întorc în siguranţă acasă. Poliţiştii rutieri au acordat o atenţie deosebită depistării conducătorilor auto care reprezentau un posibil pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic.

În urma acţiunilor desfăşurate au fost reţinute 432 de permise de conducere şi 99 de certificate de înmatriculare. În ultimele 24 de ore, structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu poliţiştii locali şi reprezentanţii celorlalte autorităţi au continuat acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecţie sanitară.

Au fost desfăşurate aproximativ 1.300 de acţiuni de control la peste 3.700 de operatori economici, 190 operatori transport persoane şi 8.200 obiective de interes, dintre care 2.840 de restaurante, terase şi fastfood-uri.De asemenea, au fost verificate peste 65.400 de persoaneÎn ultimele 24 de ore, au fost aplicate aproximativ 4.300 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 842.000 de lei. Aproximativ 3.500 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie şi 705 sancţiuni pentru nerespectarea restricţiilor privind circulaţia persoanelor.

S-au mai aplicat sancţiuni pentru nerespectarea distanţării fizice, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea ori a celor privind participarea/organizarea la/de evenimente, precum şi pentru încălcarea regulilor privind organizarea programului de lucru sau a transportului de persoane. La linia telefonică TEL VERDE la care pot fi sesizate situaţiile de nerespectare a măsurilor de protecţie sanitară, au fost primite 16 apeluri, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a 9 judeţe.

S-au primit, de asemenea, 3 sesizări însoţite de imagini foto/video care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a unui judeţ. Cele mai multe sesizări făceau referire la nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy