Polițele RCA se vor modifica

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a anunțat cădocumentele de asigurare Carte Verde, ataşate sau nu contractului de asigurare RCA, vor fi tipărite pe hârtie albă, începând cu data de 1 iulie 2020, iar poliţele încheiate înainte de această dată îşi păstrează valabilitatea până la expirare.

„(...) începând cu data de 1 iulie 2020, asigurătorii care au dreptul să vândă asigurări RCA pe teritoriul României (membre ale BAAR) vor tipări poliţa de asigurare Carte Verde, indiferent dacă se eliberează cu Contractul de asigurare RCA sau în mod separat, pe hârtie de culoare albă în loc de culoare verde, aşa cum este tipărită în prezent. Valabilitatea poliţelor de asigurare Carte Verde emise de asigurătorii români înainte de această dată pe hârtie de culoare verde se va menţine până la expirarea perioadei de valabilitate a asigurării, menţionată în poliţele respective", menţionează BAAR. Asociaţia precizează că a informat despre noua culoare a poliţei Carte Verde Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Poliţia de Frontieră şi Poliţia Rutieră. Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România consideră utile câteva recomandări importante pentru deţinătorii de vehicule care doresc să circule cu maşina în străinătate.

Astfel, se recomandă ca, în cazul călătoriei în statele membre ale sistemului Carte Verde, asiguraţii să aibă asupra lor asigurarea tipărită pe suport de hârtie, pentru a putea fi prezentată autorităţilor cu atribuţii de control. O altă recomandare a Biroului este ca, înainte de deplasarea în străinătate, deţinătorii de vehicule să verifice ca asigurarea Carte Verde să fie valabilă în toate ţările traversate sau vizitate şi pentru toată durata deplasării.

BAAR este asociaţia profesională a societăţilor de asigurare care pot practica, pe teritoriul României, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie (RCA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel