Politehnica lansează SIMBA prin care dă 1.800 de lei sau 2.700 de lei studenților

Universitatea Politehnică Bucureşti. foto: UPB.ro
Universitatea Politehnică Bucureşti. foto: UPB.ro

Universitatea Politehnica din București lansează, luni, proiectul SIMBA, "Sisteme de învățare bazate pe muncă prin burse antreprenor pentru doctoranzi și postdoctoranzi". 

Valoarea proiectului e de 6.924.060,71 lei, din care finanțare nerambursabilă 6.801.649,22 lei. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa Prioritara 6 – Educaţie şi competenţe, iar perioada de implementare a proiectului este de 18 luni – 10 iulie 2019 – 9 ianuarie 2021.

70 de doctoranzi și 30 de cercetători

Proiectul SIMBA, cu o durată de 18 luni, se încadrează în prioritățile strategice ale POCU 2014-2020 privind dezvoltarea resurselor umane înalt calificate, creșterea inteligentă și durabilă, valorificarea potențialului forței de muncă, crearea condițiilor pentru creșterea gradului de participare pe piața muncii și accesul la locuri de muncă de calitate.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea ratei de inserție pe piața muncii a 70 de doctoranzi și 30 de cercetători postdoctorat în domeniile Chimie, Inginerie chimică și Ingineria materialelor, realizată prin activități de instruire la un potențial loc de muncă, ca urmare a parteneriatelor cu agenți economici și instituții din domeniul CDI, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv conform SNC și pe domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI, prin participarea la programe de formare a competențelor antreprenoriale și transversale, în sprijinul creșterii utilității și calității sistemelor de educație și formare profesională.

Sprijinul financiar acordat, în cadrul proiectului, grupului țintă:

bursa doctorand antreprenor: 1.800 Lei/lună, pentru 12 luni consecutive

bursa cercetător postdoctorat antreprenor: 2.700 Lei/luna, pentru 12 luni consecutive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel