Polița CASCO nu-ți mai asigură despăgubiri dacă nu ai cauciucuri de iarnă

anvelope de iarna
anvelope de iarna

Șoferii care nu își echipează mașinile cu cauciucuri de iarnă vor fi sancționați din două părți. Pe lângă Poliție, care aplică de ceva timp sancțiuni pentru această abatere, mai nou și firmele de asigurări îi amenință pe șoferi că vor fi penalizați dacă nu își echipează automobilele corespunzător pentru iarnă.

 Cele mai importante societăţi de asigurări din România au decis să-şi penalizeze clienţii care nu utilizează anvelope pentru sezonul rece. Astfel, câteva sute de mii de şoferi care au asigurare CASCO riscă fie să rămână fără despăgubire, fie să primească doar o parte din daună în caz de accident, scrie Capital.ro.

Modalităţile prin care societăţile de asigurare au ales să-şi trateze clienţii care nu şi-au dotat corespunzător autoturismele variază de la caz la caz.

Unele plătesc mai puţin decât valoarea daunei în caz de accident, în timp ce altele nu plătesc deloc.

Decizia asigurătorilor este acoperită de lege şi aprobată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, însă poate ridica semne de întrebare în ceea ce priveşte corectitudinea faţă de client. Șoferii care nu își echipează corespunzător autoturismele riscă oricum să fie amendat de Poliție.

O sancţiune venită şi de la asigurător nu este altceva decât o a doua amendă, mai ales că, în momentul încheierii poliţei de asigurare, nimeni nu te întreabă dacă ai sau nu cauciucuri de iarnă. Acesta este şi argumentul pe care îl utilizează societăţile care au decis să nu-şi sancţioneze în niciun fel clienţii cu asigurare CASCO, dar fără cauciucuri de iarnă.

Printre aceste companii se numără şi câteva cu vânzări importante pe segmentul auto, cum ar fi Allianz Ţiriac, Uniqa sau Euroins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel