Poligamia, permisă în Cecenia. Motivul invocat: „Mai multe femei decât bărbați”

căsătorie
căsătorie

Liderul cecen Ramzan Kadârov a apărat din nou poligamia, interzisă în Rusia, subliniind că aceasta nu a dispărut niciodată din Cecenia, nici chiar în timpul URSS.

„Nu eu trebuie să dau permisiunea, Allah este cel care ne permite să avem patru femei”, a declarat pentru canalul de televiziune public rus Rossia-25 liderul cecen Ramzan Kadârov. El conduce cu o mână de fier această mică republică musulmană rusă din Caucaz din 2007, relatează Agerpres citând AFP.

Căsătoriile la primărie aduc necaz

„Dintotdeauna, chiar şi în epoca cea mai dură a URSS, aveam o a doua, a treia şi a patra femeie. Este imposibil să se interzică”, a adăugat Kadârov, care a criticat apoi „căsătoriile la primărie care servesc doar la împărţirea bunurilor în caz de divorţ”.

Poligamia, din cauza excesului de femei

Tatăl a cinci copii, Ramzan Kadârov a apărat şi în trecut poligamia, contrar legii ruse care o interzice, pentru că, în opinia sa, există „mai multe femei decât bărbaţi. Şi ele toate trebuie să-şi găsească locul în viaţă”, a mai spus liderul cecen.

Legea islamică, apoi cea rusă

Protejat al preşedintelui rus Vladimir Putin, pe care îl laudă deseori, Ramzan Kadârov a afirmat în repetate rânduri că legea islamică ar fi superioară legilor Federaţiei Ruse. În 2015, el a apărat public căsătoria, extrem de mediatizată, a unuia dintre apropiaţii săi, deja căsătorit, cu o cecenă în vârstă de 17 ani, care a stârnit numeroase critici în Rusia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel