Policlinica MAI, în vizorul Corpului de control

Policlinica Ministerului de Interne este verificată de Corpul de control în legătură cu respectarea procedurilor interne de muncă specifică, la cererea expresă a ministrului Gabriel Berca, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, informează Agerpres.

"E un control tematic, e acolo Corpul de control. După încheierea acestui control se face un raport de către angajaţii Corpului de control ai ministrului şi se propune ministrului o măsură", a precizat Militaru.

Referitor la ultimul caz șocant, în care Gheorghe Vlădan, angajat al MAI, a tras cu o armă de foc asupra persoanelor aflate într-un coafor din București, potrivit legislației în vigoare, avizul psihologic de obţinere a permisul de port armă nu e dat de MAI, a mai susținut Marius Militaru.

"Acest aviz, conform Legii nr. 295 privind armele şi muniţiile, e dat de cabinete specializate, deci nu MAI a dat aviz favorabil pentru obţinerea acestui permis port armă către angajatul Ministerului de Interne", a susţinut Marius Militaru.

Potrivit acestuia, atacatorul, angajat ca şofer, a fost supus unei testări psihologice pe care toţi angajaţii o fac anual, dar el, fiind conducător auto, a avut o testare psihologică specifică acestei categorii profesionale, pentru testarea capabilităţilor, abilităţilor de conducere, de rezistenţă, atenţie.

"Toţi angajaţii MAI sunt testaţi psihologic, dar această testare nu are capacitatea de a depista probleme de natură patologică sau psihiatrică, e doar un test psihologic orientativ", a afirmat Militaru, susținând că doar câteva categorii socio-profesionale pot obţine aviz de port armă: militarii, poliţiştii, indiferent că sunt în activitate sau în rezervă, magistraţii, funcţionarii publici învestiţi cu exerciţiul autorităţii publice.

Pentru a obține un aviz favorabil de port-armă, "completezi o cerere şi aduci un întreg dosar, unde e un aviz psihologic, ce nu e dat de Centrul psihologic al MAI, e dat de cabinete psihologice avizate, trebuie să aduci un aviz medical ce e avizat de Ministerul Sănătăţii, care să certifice că tu poţi să deţii o armă cu glonţ. După completarea acestui dosar eşti luat în evidenţă. Toţi cei care deţin arme în România sunt într-o evidenţă a Poliţiei, dar nu e o comisie a Poliţiei care dă avizul psihologic, ei doar preiau un dosar în baza unor avize de specialitate - psihologic de la cabinete autorizate, medical, în baza unor norme ale Ministerului Sănătăţii", a mai completat purtătorul de cuvânt al MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel