EXCLUSIV  Polițistul Vezeteu, îndobitocit de legislație. Comisar-șef, lucruri despre care nimeni nu a îndrăznit să vorbească

Moartea polițistului Sorin Vezeteu scoate la iveală lucruri extrem de importante despre care nimeni nu a vorbit până acum.

Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a declarat pentru DC News că la ora actuală conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, un posesor de armă, altul decât un cadru operativ MAI, are mai puține explicații privind folosirea acestora.

Acest lucru nu se aplică și cadrelor MAI. În cazul lor, un polițist are de zece ori mai multe explicații de dat pentru că se află în exercițiul autorității de stat și astfel este slugă la doi stăpâni - Legea privind dreptul de folosire a armamentului și Statutul polițistului.

Arme neletale

Mihai Untaru, comisar-șef în rezervă, a mai atras atenția că nimeni nu vorbește de calitatea armamentului și de uzul de arme neletale - spray-uri etc. Dacă avea, de exemplu, un baston cu electroșoc, Sorin Vezeteu ar fi primit doar o singură lovitură, apoi agresorul nu mai putea face practic nimic. Îndobitocit de legislație, s-a ferit să scoată arma, dar oricum pentru acest lucru necesita patru-cinci mișcări, dându-i suficient timp atacatorului să-și ducă la capăt planul.

[citeste si]

Sorin Vezeteu a murit din cauza legii și a regulamentelor MAI, lipsa colegului din patrulă nefiind adevărata problemă. Un polițist trebuie să poată să răspundă la atacul unei persoane.

Vestă antiglonț

În plus, dacă avea vestă antiglonț nu i-ar fi folosit la nimic în cazul atacului cu un cuțit pentru că agresorul putea să îi taie gâtul.

Ministrul Carmen Dan nu cunoaște munca de teren

Carmen Dan poate a fost un bun prefect, dar ca ministru, situația dată a arătat că nu cunoaște munca de teren și nici nu are consilieri care să o ajute, ne-a mai zis Mihai Untaru.

Poliţistul Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal joi seară, în timp ce era de serviciu în Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni (Suceava). Suspectul - un tânăr de 23 de ani, din localitatea Mironu, recidivist - a fost reţinut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel