Urmărește emisiunea live


Polițist pedofil, agresiune lift. Poliția Română, noi informații

Pedofil căutat în București
Pedofil căutat în București

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General de Poliție a oferit noi informații cu privire la cazul polițistului pedofil.

 
 

”Persoana bănuită de săvârșirea acțiunii de agresiune sexuală a fost depistată în urma informațiilor transmise de colegii din cadrul Brigăzii Rutiere București. Acesta este un caz izolat în cadrul Poliției Române. El a activat în cadrul Brigăzii Rutiere București începând cu anul 2010. În acest moment, polițiștii continuă să întreprindă toate demersurile astfel încât cel în cauză să fie tras la răspundere conform legii atât pentru ceea ce s-a întâmplat acum cât și pentru lucrările mai vechi aflate în instrmentare care nu au putut fi finalizate din lipsă de probe.”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGP.

Potrivit lui Drăgan, "poliţiştii continuă toate demersurile pentru ca el să fie tras la răspundere atât pentru ceea ce s-a întâmplat acum, cât şi pentru lucrările mai vechi aflate în instrumentare şi care nu au putut fi finalizate din lipsă de probe". 

În ceea ce priveşte activitatea de evaluare psihologică în Poliţia Română, acesta a precizat că se desfăşoară în baza ordinului 23 din 2015 şi are rol profilactic, stabilind capacitatea din punct de vedere psihologic a unei persoane de a se integra într-o activitate profesională cu cerinţe specifice. 

În realizarea evaluărilor psihologice se folosesc baterii de teste care sunt stabilite ţinând cont de recomandările comisiei de specialitate din cadrul Colegiului Psihologilor din România. Totodată, aceste teste utilizate nu pot identifica tulburări psihice. Ultima evaluare a persoanei în cauză a fost în 2014, iar următoarea era programată pentru 2019", a afirmat Georgian Drăgan, subliniind că şeful Poliţiei Române a dispus verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor cu privire la această persoană, inclusiv a comportamentului la serviciu. 

În acelaşi context, conducerea IGPR a dispus o analiză şi la nivelul managementului Brigăzii Rutiere a Capitalei pentru a vedea dacă se putea evita un astfel de caz. 

De asemenea, Drăgan a spus că au fost necesare cercetări, verificări, expertize criminalistice pentru a se stabili identitatea agresorului în acest caz. 

El a precizat că nu se cunosc motivele transferului acestuia de la Jandarmerie la Brigada Rutieră, transferurile între instituţii fiind posibile în baza unor rapoarte, concursuri, pe care le susţin cei care solicită mutarea. 

Şi Poliţia Capitalei a anunţat că au fost dispuse verificări de ordin administrativ pentru a se stabili modul în care au acţionat poliţiştii în acest caz. 

[citeste si]

 
 
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel