Polițist mort Buzău. Familia, dispută cu medicii: Dosar penal

Un polițist de doar 35 de ani, din Buzău, a murit. El se afla în secția de Terapie Intensivă – Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Buzău. 

Polițistul Cătălin Motoașcă ar fi fost ucis de un ”tromboembolism pulmonar după un preinfarct dus pe picioare”. El se simțea rău de două săptămâni, la insistențele soției și-a făcut analizele. Pentru că rezultate au fost proaste, el s-a dus la Urgențe la Spitalul Județean. Acolo, s-a constatat că suferea de dispnee, o afecțiune care se manifestă prin dificultăți respiratorii. Polițistul a rămas internat la Cardiologie.

Afecțiunea de care s-a constatat că suferea polițistul, tromboembolism pulmonar, este una deosebit de gravă. Arterele pulmonare pot fi obturate de cheagurile de sânge.  Luni, pentru că polițistul s-a simțit tot mai rău, familia sa a cerut transferul la Spitalul Floreasca din Capitală, unde vorbise cu un medic specializat pe această afecțiune. Transferul a fost refuzat pentru că starea pacientului nu a permis acest lucru. 

[citeste si]

Luni, în jurul orei 19:00, bărbatul a intrat în stop respirator.

”A strigat după ajutor până în ultima secundă. Pe la 19:00, a început să tremure, a dat ochii peste cap și a murit în brațele noastre”, a declarat soacra pacientului. 

Reprezentanții Spitalului Județean Buzău, care neagă aceste acuzații. Ei susțin că pacientul a beneficiat de tratament specializat, în secție fiind asigurată permanent linie de gardă, potrivit presei locale. Ei au transmis că, la ora decesului, în secție se afla dr. Irina Pătrânescu, medic specialist cardiolog, care ar fi efectuat și manevrele de resuscitare asupra pacientului.

La nivelul unității spitalicești a fost deschisă o anchetă.  Un dosar penal a fost deschis și la sesizarea familiei, cercetările fiind desfășurate sub coordonarea procurorului de caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel