Polițist, despre frustrare și umilință: Strângi din dinți și pleci

Un polițist a descris pe Facebook cum arată desfășurarea acțiunii după un singur apel la 112. 

Iată ce scrie Dan Honceriu pe Facebook: 

”Vară, noapte, căldură sufocantă.

Pe la ora două îți intră apel de la 112:

"Grup de tineri în fața blocului tulbură liniştea publică". Te duci, tu şi cu jandarmul şi vezi o ditamai gaşcă de vreo douăzeci de inşi cu berile în mână cum urlă cât îi ține gura. Când te apropii, o gagică din grup dechide uşa blocului şi toți dispar înăuntru. Vecinii care stăteau ciorchine la geam nu-ți deschid niciunul uşa blocului prevăzută cu interfon ca să intri după ei. Nu mai vezi grupul dar îi auzi cum râd şi fac hărmălaie pe scara blocului. Suni la toate apartamentele în speranța că cineva îți va deschide uşa blocului. Nicio şansă, contribuabilul vrea linişte dar nu vrea să fie implicat. Stai cât stai şi comunici dispecerului situația. Te urci în maşină şi te dai la întuneric în speranța că vor ieşi din bloc şi pui coşu pe ei. În acest timp 112-ul îți dă "revenire" şi că locatarii sunt exasperați. Gaşca a intrat într-un apartament şi a dat drumul la muzică. Decibeli la greu, tub de bas şi tot tacâmul. Într-un final ne deschide cineva uşa la bloc. Sunăm, ciocănim, batem în uşa apartamentului cu muzică la maxim. Draci dacă ar deschide careva!

În tot timpul ăsta tot blocul a ieşit pe casa scărilor în pijamale şi-ți cere să faci ceva. Afli că apartamentul e închiriat, proprietarul nu se ştie cine e, chiriaşii cu atât mai puțin. Stai cu jandarmul la uşa aşteptând o pauză între melodii ca să poți bate la uşă. Lumea deja s-a plictisit. " De ce nu spargeți domne uşa să-i luați din casă ?". Pentru că ați vrut democrație, dreptul de a face orice, oricând şi oricum.

[citeste si]

După vreo 40 de minute de bătut în uşa deschide gagica de i-a băgat în bloc. Rangă de beată. Prin uşa întredeschisă ne dă o carte provizorie de identitate, expirată şi cu domiciliul într-un sat uitat de lume. O întreb cine mai e în apartament. "Nimeni, sunt singură !". Şi răde cu sughițuri în timp ce ne închide uşa-n nas. Bați la uşă degeaba, nu mai răspunde nimeni. Lumea te întreabă ce măsuri vei lua. Când le spun că-i voi da amendă-n lipsă şi că am nevoie de un martor toți intră-n casă vociferând că mai bine nu te chemau, că degeaba ai venit că ți-e frică să spargi uşa, etc. O verifici pe gagică prin stație şi te rogi la Dumnezeu să fie urmărită. Dispecerul o verifică-n toate bazele de date posibile şi e "curată" doar cartea provizorie expirată pentru care amenda e cât cinci țigări la bucată. De-alea ieftine. Găseşti un martor şi îi dai un căcat de amendă la tulburare pe care n-o va plati niciodată. Strângi din dinți şi pleci. Frustrat că nu poți face ordine, frustrat că ai fost umilit de nişte puşti beți şi obraznici dar mai ales frustrat că deşi eşti polițist nu ai o lege care să fie fermă astfel ca cel ce-a greşit să nu mai repete greşeala. Într-o tură de noapte poți avea zeci de astfel de situații. Eşti singura patrulă, te aleargă de la o solicitare la alta iar rezultatul e acela pe care-l spune toată lumea: A VENIT POLIȚIA ŞI NU LE-A FĂCUT NIMIC!

Când era lege şi îi scoteam afară-n şuturi eram milițieni comunişti şi nu lăsam tinerii să se distreze, săracii.

Au adaptat, au abrogat şi "europenizat" legea astfel ca singurul vinovat să fie polițistul chemat să facă ordine. Şi plătit de cei care sună la 112 , se ascund după perdele şi nu se pun niciodată martori la o faptă. Pentru că polițistul nu e credibil, abia când consemnezi un neica-nimeni de pe stradă în pv, abia atunci devine faptă. Ceea ce spun eu nu e valabil dacă nu e întărit de un boschetar care trecea prin zonă. Vreți poliție ca oriunde-n lume ? Dați-ne lege oameni buni pentru că nimeni nu mai face pe Zorro ca să dea apoi cu subsemnatul în instanță!”. 

Peste 1.600 de oameni au distribuit postarea polițistului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel