Polițist de frontieră, mită. Albanez, trimis în judecată

Descriere foto:

Un cetăţean albanez, care a oferit 200 de euro unui poliţist de frontieră pentru ca acesta să-i permită intrarea în România, a fost trimis în judecată pentru dare de mită, după ce omul legii a refuzat banii şi a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mehedinţi.

El încercase să intre în România, împreună cu un alt cetăţean albanez, în ziua de 14 august, pe la Punctul de Trecere a Frontierei "Porţile de fier II". Cei doi albanezi nu îndeplineau condiţiile de intrare în România şi au încercată să mituiască cu 200 de euro un inspector de poliţie de la punctul de trecere a frontierei, însă acesta a refuzat şi a sesizat organele de urmărire penală.

"După ce le-a comunicat acestora că nu pot intra în ţară, unul dintre ei i-a oferit suma de 200 de euro pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a le permite trecerea frontierei, deşi nu îndeplineau condiţiile legale în acest sens. Poliţistul a refuzat primirea banilor şi a sesizat cele întâmplate organelor de urmărire penală.

În urma sesizării, lucrătorii SJA Mehedinţi, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au organizat şi desfăşurat acţiunea de prindere în flagrant, iar cetăţeanului albanez i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii menţionate", a precizat SJA Mehedinţi în comunicatul citat.

Cetăţeanul albanez a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru infracţiunea de dare de mită în formă continuată.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25