Polițist condamnat definitiv la închisoare

Justiție
Justiție

Un ofiţer de poliţie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendarea pedepsei sub supraveghere pe un termen de 4 ani, pentru pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Comisarul şef Marcel Ghirosa, din cadrul IPJ Bihor - Serviciul Rutier, a fost acuzat de faptul că a pretins şi primit de la o persoană, ce era cercetată pentru comiterea unui accident de circulaţie cu victime, suma totală de 600 lei, în două tranşe. 

Poliţistul a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu în data de 19 ianuarie 2017, de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Oradea.

Concret, de la DNA

"În fapt, la data de 30 decembrie 2016, un martor a formulat un denunţ la sediul Direcţiei Generale Anticoruptie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticoruptie (SJA) Bihor referitor la comiterea unor infracţiuni de corupţie de către ofiţerul de poliţie. Potrivit susţinerilor denunţătorului, la data de 28 decembrie 2016, Ghirosa Marcel a pretins şi primit suma de 200 lei pentru a-i restitui mai repede permisul de conducere ridicat cu ocazia unui eveniment rutier produs în aceeaşi zi, în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane minore", se arată în comunicatul de presă al DNA.  

O zi mai târziu, ofiţerul de poliţie a mai pretins de la denunţător suma de 400 de lei, comunicându-i că banii îi sunt necesari la achiziţionarea unui acumulator pentru autoturismul personal şi că suma poate să-i fie remisă după sărbătorile de iarnă. 

Denunţul a fost înaintat DNA Oradea, procurorul dispunând delegarea lucrătorilor de poliţie judiciară pentru efectuarea de acte procedurale în cauză şi realizarea flagrantului. 

"Astfel, la data de 4 ianuarie 2017, conform unei înţelegeri prealabile, denunţătorul s-a deplasat la sediul Serviciului Rutier Bihor, fiind condus de poliţist în biroul său. După mai multe discuţii referitoare la modul de efectuare a cercetărilor în dosarul penal având ca obiect evenimentul rutier în care a fost implicat denunţătorul, acesta i-a remis poliţistului suma de 400 lei pretinsă anterior, pentru soluţionarea favorabilă şi cu celeritate a cauzei. Imediat, echipa operativă formată din procuror şi lucrători de poliţie judiciară ai S.J.A. Bihor a procedat la constatarea infracţiunii flagrante şi efectuarea percheziţiei, suma de 400 lei fiind găsită în biroul acestuia", se mai arată în document, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel