Polițieanu, denunțătorul din dosarul ”OUG 13”, la Inspecția Judiciară. Ce spune despre Ciutacu și replica ziaristului

Mihai Polițeanu (de la mişcarea civică Iniţiativa România) este cel care a depus denunţul împotriva premierului Sorin Grindeanu şi a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, în cazul OUG 13.

Acesta a spus că luni a fost invitat la Inspecția Judiciară și a avut o discuție cu inspectorii privind împrejurările depunerii sesizării penale de către de el și alți colegi "împotriva domnilor Iordache, Grindeanu și Dragnea. Discuția a fost politicoasă". În context, într-o postare pe Facebook, Mihai Polițeanu l-a luat în vizor și pe Victor Ciutacu.

"Deja vu. În urmă cu 10 ani, în zorii luptei împotriva corupției, după ce a explodat scandalul Caltaboșul - Remeș, eu și câțiva colegi de la Freedom House am fost acuzați de Dan Andronic și Victor Ciutacu că am fi făcut publice celebrele înregistrări video/audio când Remeș, Mureșan și Ciorbă dădeau, intermediau și luau mită pentru trucarea unei licitații. Și atunci ne-am trezit cu un procuror de la CSM care voia detalii, și atunci ni s-a aruncat un hârdău de lături în cap la Antena 3, și atunci tot felul de țăcăniți și țăcănite țeseau conspirații în loc să se concentreze pe activitatea infracțională a miniștrilor Guvernului.

Time flies back, taberele sunt aceleași, am revenit la aceeași luptă de tranșee pentru a menține stabilitatea legislativă și instituțională a DNA, metodele sunt neschimbate, actorii sunt aceiași, măștile s-au mai schimbat. Am îmbătrânit și eu și alții în aceeași piesă de teatru proastă. Partea bună e că atunci eram o mână de oameni din societatea civilă, ambasade și Comisie care luptau pentru continuarea și consolidarea anticorupției, astăzi suntem mulți", a mai scris Mihai Polițeanu pe Facebook.

Victor Ciutacu a negat vehement cele spuse de Mihai Polițeanu cu privire le respectivele înregistrări.

[citeste si]

"Dincolo de faptul că am dubii că aș fi auzit acum 9 ani de numitul Polițeanu, ca să-l acuz eu de nu știu ce împreună cu Andronic, bizarul ăsta minte. Înregistrările alea faimoase cu Remeș, despre care Sassu însuși, președinte al instituției atunci, a spus în repetate rânduri că au ajuns în TVR de la Freedom House, nu probau nici o mită. Lucru consfințit de sentința definitivă, în care scrie clar că nu se poate proba că Remeș ar fi luat ceva", a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel