Poliția Română, sfat pentru șoferi: Cum să rămâi treaz la volan

Descriere foto:

În contextul oboselii la volan, Poliția Română le-a transmis șoferilor un set de sfaturi care ar putea să-i ajute să reziste.

"Cu siguranță ai fost și tu nevoit să conduci foarte obosit și știi prea bine cât de periculos poate fi acest lucru. E de ajuns o fracțiune de secundă de ațipire ca să pierzi controlul mașinii.

Iată câteva metode ca să stai treaz la volan:

Pauzele scurte și dese! Dacă nu mai poți să ții ochii deschiși, oprește-te din când în când într-o parcare, ieși din mașină, respiră adânc și fă câțiva pași înainte să te urci din nou la volan. Dacă simți nevoia, poți să dormi puțin.

Nu folosi sisteme de cruise control pentru a menține viteza constantă!
Faptul că te vei concentra să menții viteza te poate ajuta să stai treaz.

Bea ceva rece sau fierbinte! E bine să ai la îndemână ceva de băut, dar în niciun caz alcool. Cu un ceai fierbinte sau apă rece corpul va simți o diferență de temperatură, iar oboseala va da semne că dispare.

Ascultă un post radio cu muzică ritmată! Emisiunile radio cu muzică lentă te vor îmbia la somn mai repede decât crezi.

În primele 8 luni ale acestui an, la nivel național, au avut loc 140 de accidente grave din cauza adormirii la volan a șoferilor, majoritatea produse în week-end. Din păcate, accidentele s-au soldat cu 46 de persoane decedate și 165 de răniți grav", a fost mesajul Poliției Române.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25