Poliția Română, la Operațiunea Internațională Dragon, coordonată de EUROPOL

Poliția Română a participat la Operațiunea Internațională Dragon, coordonată de EUROPOL, în cadrul căreia autorități de aplicare a legii din 52 de state au acționat împreună pentru combaterea criminalității organizate internaționale.

În continuarea operațiunilor din 2014 (Archimedes), 2015 (Blue Amber) și 2016 (Ciconia Alba), statele membre ale Uniunii Europene, agenții europene[1], dar și alți parteneri, și-au reunit forțele pentru a desfășura operațiunea Dragon, pentru combaterea rețelelor infracționale de crimă organizată din domenii prioritare.

Operațiunea Dragon este cea de-a patra operațiune desfășurată în comun, care face parte dintr-un plan pe perioada 2014-2017, pentru combaterea criminalității organizate și a infracțiunilor grave. Operațiunea s-a concentrat pe anumite puncte infracționale din Uniunea Europeană, dar nu numai. Sute de polițiști aflați în teren au primit non-stop, pe perioada desfășurării operațiunii, suport operațional, dintr-un centru de coordonare, situat la sediul Europol, din Haga, Olanda.

Aici, ofițerii de legătură din statele membre ale Uniunii Europene și reprezentanți ai altor participanți la operațiune au coordonat schimbul de informații între țările participante. Specialiștii și analiștii Europol au oferit sprijinul de la sediu, pe loc.

Operațiunea Dragon a avut un important impact asupra criminalității internaționale. În contextul politicilor Uniunii Europene de prioritizare a combaterii criminalității informatice – fraude cu instrumente de plată – polițiști din toată lumea au reținut 153 de persoane bănuite că au călătorit cu bilete de avion cumpărate prin falsificarea sau compromiterea instrumentelor de plată. Acțiunile s-au desfășurat în 230 de aeroporturi din toată lumea.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel