Poliția Ilfov, percheziții la escroci în domeniul construcțiilor

Percheziții
Percheziții

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov şi Galaţi, la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciuni în domeniul construcţiilor. Prejudiciul total cauzat este de 300.000 de lei.

În urma cercetărilor a reieşit că cele trei persoane - doi bărbaţi şi o femeie - cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, în perioada martie 2017 - prezent, ar fi săvârşit cinci infracţiuni de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. Ele sunt bănuite că ar fi înfiinţat două societăţi comerciale şi prin intermediul unor site-uri ar fi lansat oferte de construcţii de hale metalice la preţuri atractive.

Potrivit Biroului de presă al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Ilfov, în acest mod au fost încheiate mai multe contracte cu diverşi clienţi, cărora persoanele în cauză le prezentau diverse hale presupus construite de către aceştia. "Imediat după ce clienţii virau sumele de bani reprezentând avansul sau plata integrală pentru lucrări, construcţiile începute erau abandonate, iar persoanele nu mai puteau fi contactate", precizează IPJ Ilfov.

În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea cercetărilor, contracte, ştampile, carduri, bani, autoturisme. La finalizarea percheziţiilor, opt persoane din judeţul Ilfov, Galaţi şi din Bucureşti au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov pentru audieri. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale. Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel