Polițiștii români, eroi în Marea Egee

nava de razboi
nava de razboi
52 de persoane, între care 13 copii, au fost salvate de poliţiştii de frontieră români în Marea Egee.
 
 
Un număr de 52 de persoane, dintre care 13 copii, care erau pe o ambarcaţiune ce risca să se scufunde în apele Mării Egee au fost salvate de poliţiştii de frontieră români.
 
Polițiștii români erau ambarcați pe nava maritimă de patrulare MAI 1102 a Gărzii de Coastă și se aflau în misiune FRONTEX în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON SEA”, informează Agerpres.

Persoanele salvate au fost transportate în Portul din Chios şi predate în siguranţă autorităţilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice. 

Ce face echipajul navei MAI 1102 în Marea Egee

La sfârşitul săptămânii trecute, echipajul navei MAI 1102, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, a primit o solicitare de intervenţie referitoare la existenţa unei ambarcaţiuni gonflabile, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta spre apele teritoriale ale Greciei, fiind în pericol de scufundare în Marea Egee. Nava Poliţiei de Frontieră Române s-a deplasat spre locul intervenţiei şi a identificat barca gonflabilă semnalată, pe care se aflau zeci de persoane. 

La bordul navei au fost transbordate 52 de persoane, 17 bărbaţi, 22 femei şi 13 copii, care au declarat că provin din Siria, Kuweit, Arabia Saudită şi Palestina. 

[citeste si]

De la începutul detaşării în Grecia (ianuarie 2017), alături de echipajele celorlalte nave aparţinând statelor membre ale UE, detaşate de Agenţia Frontex în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune „EPN POSEIDON SEA”, poliţiştii de frontieră români de pe nava Gărzii de Coastă au salvat 676 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel