Polițiștii cu ”Ieși afară” ies din nou în stradă

Anca Murgoci / 04 iul 2014 / 08:43 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Polițiștii ies în stradă. Se întâmplă în perioada 07-11.07.2014, între orele 09.30-12.00, în parcul din fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, Piața Revoluției nr. 1A, sector 1.

VEZI ȘI: Dana Grecu, la miting pentru un polițist din Pitești

 

Scopul adunării publice îl constituie protestul faţă de mai multe probleme printre care: aplicarea deficitară a Ordinului M.A.I. nr. 51/2014 privind decontarea drepturilor de transport la și de la locul de muncă; neacordarea sporului pentru munca de noapte unor categorii de polițiști; tergiversarea elaborării proiectului statutului polițistului; nerespectarea Acordului Colectiv privind Raporturile de Serviciu; dialogul social formal în scop electoral si nu pentru a se realiza pacea socială etc.

Solicitările polițiștilor


Polițiștii solicită o serie de lucruri dintre care amintim: eliminarea discriminărilor salariale din sistemul de ordine publică și siguranță națională, atât în ceea ce privește situația creată de creșterea doar a salariului minim (fără a genera o creștere corelativă a tuturor salariilor), care a determinat o egalizare a salariilor din imediata apropiere a bazei, cât și în privința unei situații mult mai grave, respectiv a discriminării existente în cazul salariaților care desfășoară aceleași activități, dar sunt salarizați diferențiat. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27