Polițiști, tipuri noi de arme în dotare. Prevederile noului Statut

Injuriile și gesturile obscene la adresa polițiștilor vor fi considerate infracțiuni. 

Proiectul de lege care promite siguranţă și încredere pentru oamenii legii le va permite să ne înregistreze audio-video și să ne amendeze în momentul unui control. În dotarea Internelor ar urma să intre sute de camere video, dar și arme noi, neletale. Printre ele, bastonul cu electroșocuri, folosit de alte state destul de des în intervenții, informează TVR.

În prezent, în dotarea Brigăzii Rutiere București sunt 44 de camere video. La începutul anului viitor alte 120 vor fi achiziționate și distribuite în județe.

Procedurile de intervenție prin care se dorește o întărire a autorității polițiștilor sunt cuprinse într-un proiect de lege prezentat astăzi.

Potrivit proiectului, cei care refuză să se legitimeze vor avea de plată amenzi care pot ajunge până la 1500 de lei. Polițiștii ar urma, pentru prima dată, să știe clar ce au voie să facă din momentul în care opresc o persoană pentru legitimare.

În proiectul de lege este prevăzut și dreptul polițistului de intra fără mandat pe o proprietate privată în anumite cazuri, precum salvarea de vieți omenești sau dacă în spațiul respectiv este un suspect de terorism sau autorul unei infracțiuni comise cu arme, explozivi sau violență excesivă. Dar polițistul va fi obligat să anunțe dispeceratul înainte de a pătrunde pe proprietatea privată, mai precizează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel