EXCLUSIV  Polițiști agresați. Coarnă: Nu există protecție. În România îl ÎNJURĂM, ÎL SCUIPĂM

Cazurile de oameni ai legii agresați sau chiar răniți grav se înmulțesc alarmant. Ultimul este cel al polițistului lovit cu sabia în timpul unei percheziții de la Rădăuți, care acum se zbate între viață și moarte pe un pat de spital din Iași. Dumitru Coarnă a făcut câteva precizări, în exclusivitate pentru DCNews. 

Polițistul de la Serviciul de Acțiuni Speciale Suceava a fost grav rănit, marți dimineață, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziții ce se desfășura la Rădăuți. 

Liderul de sindicat al polițiștilor spune că evenimentele în care polițiștii sunt agresați au devenit o rutină zilnică, din cauza legislației slabe care nu îi apără, dar și a proastei finanțări. 

"Aceste incidente au devenit din păcate, ceva cotidian, ceea ce este foarte îngrijorător. Ele au luat amploare din mai multe motive: În primul rând, primul element de forță este  slaba finanțare a Ministerului de Interne care a adus Poliția în această situație. După aceea vorbim despre reglementare și aplicarea legii. Nimeni nu a crezut sau nimănui nu i-a păsat că avem nevoie de o poliție puternică. Toată lumea s-a comportat cu poliția după bunul plac zicând că merge și așa, ca în România. Iată că nu merge. Tributul deocamdată îl plătim doar noi, polițiștii dar ulterior îl va plăti întreaga societate. Trebuie de asemenea o reglementare juridică și o aplicare corectă a reglementărilor. Este un joc foarte interesant. Ultrajul în România a devenit o joacă, conform ultimului Cod Penal" a spus Dumitru Coarnă pentru DCNews.

Coarnă precizează că starea polițistului rănit la Rădăuți este foarte gravă. 

"Dacă privim polițiile puternice din lumea asta putem vedea că sunt dotate, echipate și protejate, pentru că altfel nu se poate. În România ați observat, îl înjurăm, îl scuipăm, îl lovim, îi tăiem capul cu sabia și așa mai departe. Uitați-vă în ce situație am ajuns. Noi știm și ne-am asumat acest lucru. Profesia de polițist este una de vocație, de risc, dar în România este deja prea mult. Anul acesta am îngropat doi: la Suceava unul, în Maramureș alt coleg. Sper ca de data aceasta Dumnezeu să ne ajute și colegul nostru să își revină, deși este într-o stare critică," a spus Dumitru Coarnă. 

Cazul de astăzi este este doar unul dintr-o serie care au șocat România: un alt polițist a fost ucis în Suceava pe peronul gării, în timp ce patrula singur. 

Chiar zilele trecute, un alt polițist a fost agresat la Niculițel, Tulcea în timp ce era în misiune. Un alt caz celebru este cel dintre Cristian Boureanu și polițistul de la Rutieră.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel