Pogromul de la Iași, comemorat în Parlament. PMP propune inițiative similare și pentru pogromul românesc: Nu s-a întâmplat după 1989

Partidul Mișcarea Populară își arată aprecierea față de comemorarea, la 30 iunie 2021, a pogromului evreilor de la Iași. În același timp, partidul condus de Cristian Diaconescu pune în discuție și ignorarea de către aleșii neamului a momentelor dureroase din istoria nemiloasă în care victime au fost românii.

PMP salută decizia ca Parlamentul să organizeze, pe 30 iunie, o sesiune comemorativă pentru pogromul evreilor de la Iași din 1941, din timpul regimului Antonescu. Este o pagină neagră din istoria națională, care trezește necesitatea unei lupte continue împotriva antisemitismului.

În același timp, partidul nostru pune în discuție ignorarea de către aleșii neamului a momentelor dureroase din istoria nemiloasă în care victime au fost românii. Oare de ce Parlamentul s-a arătat total indiferent față de pogromul românesc?

PMP aduce aminte că niciodată, după 1989, Parlamentul nu a ținut un moment de reculegere fata de crimele din gulagul sovietic, unde au căzut victime mii de români din Basarabia și Nordul Bucovinei și față de drama românilor din NV Ardealului, în urma dictatului de la Viena din perioada 1940-1944. 

PMP solicită Parlamentului să instituie o zi națională de comemorare a pogromului românesc, cu organizarea de festivități de cinstire a victimelor regimurilor dictatoriale , când steagul românesc să fie coborât în berna.

Partidul Mișcarea Populară își recâștigă locul pe scena politică

PMP a reușit să treacă pragul de 5% din votul acordat de români la alegerile locale parțiale și confirmă, încă o dată, tendința de creștere, la nivel de încredere,  acordată formațiunii populare. Prin scorul obținut (5,49%), Partidul Mișcarea Populară a depășit chiar și unele partide parlamentare, demonstrând faptul că locul său este în băncile Legislativului, se arată într-un comunicat.

Partidul nostru a demonstrat la aceste alegeri, că este capabil să se mobilizeze și să câștige credit în fața dorințelor populației, în ciuda presiunilor și metodelor incorecte  utilizate de unele partide, care folosesc instituțiile statului pentru a avea câștig de cauză. PMP rămâne un partid atrăgător pentru electoratul românesc, ținând cont de oferta politică din cadrul programului ”România respectată” și care răspunde dorințelor alegătorilor, în fața marilor dezamăgiri trăite față de actuala putere.

Partidul Mișcarea Populară, ca formațiune de dreapta conservatoare, se impune, din ce în ce mai mult, pe scena politică, prin proiectele de țară pe care  le propune să le implementeze, pe plan local și central.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel