Pogonaru (AOAR): 2018, anul RĂZBUNĂRII populismului. DEVASTATOR în ambele sensuri

Buget
Buget

Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, lansează un semnal dur despre anul 2018. 

”Anul 2018 va fi anul răzbunării populismului. Ceea ce am văzut în 2017, o serie de măsuri populiste, probabil pornite mai devreme, de obicei se iau înainte de alegeri, şi ceea ce vorbim azi cu salariile că s-au mărit cu 20%, nu s-au mărit, ba au scăzut, este o formă a răzbunării populismului. Populismul nu este logic, este devastator în ambele sensuri, şi când creşte şi când se răzbună. Din păcate, atunci când se răzbună, se răzbună nu numai pe cei care l-au promovat, ci pe noi toţi”, a declarat Florin Pogonaru, potrivit Agerpres. 

”Prezența lui Teodorovici, un mare progres” 

”Dacă vedem pericole în anul 2018, vedem la nivelul finanţării administraţiilor locale, vedem lipsă de finanţări, vedem primarii responsabili ai administraţiilor locale într-o continuă luptă cu Guvernul, în primul rând, prin Ministerul de Finanţe. Am salutat prezenţa domnului Teodorovici ca ministru de Finanţe. Este un mare progres faţă de precedentul ministru. Am mai lucrat cu dânsul, am lucrat bine. Îi urăm să reuşească să reziste”, a arătat Florin Pogonaru.

”Vrem logică”

”Pe alocuri şi în presa de astăzi vedem că se produce o anume demonizare a omului de afaceri, susţinându-se lăcomia lui că nu a vrut să garanteze mărirea salariului net şi tot felul de alte măsuri care ne-au fost aruncate dinspre Guvern. Ce vrem noi, mediul de afaceri, este transparenţă, predictibilitate, stabilitate, egalitate în faţa legilor economice şi aşa mai departe. Ce vrem noi, oamenii de afaceri, este mai mult decât toate aceste măsuri. Este logică. Ceea ce a caracterizat multe dintre măsurile economice pe care le-am văzut în 2017 a fost lipsa totală de logică a acestora. Atunci când tu, cel mai interesat, spui 'Nu mai îmi reduceţi dividendele, că n-am nevoie', 'Nu-mi reduceţi impozitarea de la 16% la 10%, că n-am nevoie', 'E o exagerare să se mai reducă TVA, pentru că alimentăm consumul', e clar că avem o problemă de logică din partea celor care iniţiază aceste măsuri. Vrem logică!”, a mai explicat Pogonaru.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy