Este virală! Poezia lui Eminescu, pe ritmuri de hip-hop. Cine a făcut asta

„Pe lângă plopii fără soț", pe ritmuri de hip-hop. Cum sună piesa devenită virală pe versurile lui Eminescu.

Marius Păun sau ADIN, după numele de scenă, este un licean în clasa a XII-a care a dat versurilor lui Mihai Eminescu ritm de hip-hop, în timpul pregătirii pentru bacalaureat. 

„Pe lângă plopii fără soț" este una dintre poeziile a cărei versuri au devenit virale în piesa lui modernă. 

De ce a ales această poezie. Ce spune tânărul

„Doamne-ajută să-mi pice Eminescu la Bac!", a mărturisit tânărul.

"Am scris melodia mea la teză și mi-a dat 3. Făceam la școală poezia „Pe lângă plopii fără soț" și m-au atras foarte mult acele patru versuri care au devenit apoi refren în melodia mea. Plus frustrările unui bun prieten de-al meu, că nu e experiența mea, m-au făcut să pun versurile pe hârtie. Fiind o fire empatică, simțeam eu supărările lui, mă apăsau pe mine. Am intrat în pielea personajului și am scris", a povestit Marius Păun, citează libertatea.ro. 

Cum sună versurile lui Marius 

„Mă ceartă luna noapte de noapte/ Că nu o ascultam, în loc să-i dau dreptate, / Nu mă cunoșteai nici pe departe / Când porțile inimii erau descuiate / Cu inima frântă, cu rana adâncă / Sufletul nu se mai satură să plângă, să plângă, să plângă". Sunt versurile lui Marius și apoi urmează refrenul din poezia „Pe lângă plopii fără soț". El a făcut și muzica și apoi, împreună cu niște amici a făcut și un videoclip.

S-a asigurat și că n-o să aibă probleme cu drepturile de autor

„M-am dus la mormântul lui și l-am întrebat dacă îmi împrumută drepturile de autor. Și mi-am zis că și tăcerea e un răspuns (râde). Nu, de fapt, am sunat la UCMR și am aflat că după 70 de ani nu mai trebuie să plătești drepturile", spune liceanul. Tânărul a visat de mic să facă muzică, cu toate că cei din jur nu i-au dat multe șanse. „Amintirea care m-a marcat pe mine a fost la 3 ani când m-am așezat pe telecomandă. Și era melodia acelui boyband B2K, pe MTV. „Baby, turn around... Bum bum bum..." Mai era și Usher! Neavând pe cineva să mă susțină din punctul ăsta de vedere, să-mi zică cineva că sunt făcut pentru asta, clar, nu am făcut nimic în privința asta. Am mai crescut și la fel, nefiind într-un mediu prietenos, nu am fost încurajat. Până la urmă am zis să fac eu de unul singur", povestește tânărul dificultățile din calea visului său, mai citează ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel