Poetul Emil Brumaru, mort după un AVC. ”E greu să scriu. Am sperat la un miracol”

Doliu
Doliu

Un mare poet român a murit. 

Poetul Emil Brumaru s-a retras din această viață, după cum sună anunțul decesului său. A făcut un AVC joi. Deși avea 80 de ani, era într-o formă de invidiat. Nimeni nu se aștepta la o asemenea veste. Poetul Emil Brumaru a murit, sâmbătă seara, după cum a anunţat, pe blogul său, scriitorul Liviu Antonesei, potrivit Agerpres.

"În noaptea asta, cu puţin înainte de miezul nopţii, poetul Emil Brumaru s-a retras în rezervaţia de îngeri. E greu să scriu, am amintiri cu el de peste 45 de ani. Pe la jumătatea anilor 70, când se năştea şi în mine un fel poet, dintre poeţii ieşeni ai vremii, îmi plăceau cel mai mult cei cinci din generaţia numită 70 - Petru Aruştei, Dan Laurenţiu, Mihai Ursachi, Cezar Ivănescu, Emil Brumaru. I-am scris în ordinea în care ne-au părăsit, m-au părăsit. M-am bucurat de apropierea lor, am scris despre ei, i-am iubit mult, îi iubesc şi acum. Emil împlinise de curând 80 de ani şi era într-o formă de invidiat, cel puţin aşa mi se părea mie. Joi seara, a făcut un ACV, a fost internat la spital şi supus terapiei intensive, în după-amiaza de azi, îşi revenise, a spus poezii asistentelor, a mâncat, a glumit. După câteva ore, a venit vestea că a avut două stopuri cardiace şi a intrat în comă. Am sperat totuşi într-un miracol. Nu s-a petrecut. La 23, 35 a plecat", a scris Antonesei sâmbătă seara.

Emil Brumaru s-a născut pe 25 decembrie 1938, Bahmutea - azi Mihailovca, Cimişlia, Basarabia. Printre premiile obţinute de el se numără premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut, 1970, premiul Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" (2001), pentru Opera Omnia şi premiul de Excelenţă la ediţia a XXVI-a a Festivalului "George Bacovia", 2005, pentru întreaga activitate scriitoricească. A scris, între altele, "Versuri" - 1970, "Detectivul Arthur" - 1970, "Adio, Robinson Crusoe" - 1978, "Ruina unui samovoar" - 1983, "Dintr-o scorbură de morcov" - 1998, "Cerşetorul de cafea" - 2004, "Povestea boiernaşului de ţară şi a fecioarei..." - 2008, "Rezervaţia de îngeri" - 2013 şi "Amintiri din rai" - 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel