Podolyak, consilierul lui Zelenski, nemulţumit de Premiul Nobel pentru Pace: Este superb. Înţelegere interesantă a cuvântului pace

Facebook Михаил Подоляк
Facebook Михаил Подоляк

Mikhailo Podolyak, consilierului preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a aruncat săgeţi către câştigătorii premiului Nobel pentru Pace 2022. 

Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat vineri avocatului pentru drepturile omului Ales Bialiațki din Belarus, organizației rusești pentru drepturile omului Memorial și organizației ucrainene pentru drepturile omului Centrul pentru Libertăți Civile.

"Comitetul Nobel are o înțelegere interesantă a cuvântului „pace” dacă reprezentanții a două țări care au atacat-o pe a treia primesc premiul împreună. Nici organizațiile ruse, nici cele din Belarus nu au fost capabile să organizeze o rezistență împotriva războiului. Nobelul de anul acesta este superb”, a scris consilierul lui Zelenski, pe Twitter, conform Digi24.

Premiul Nobel pentru Pace 2022, câștigat de Ales Bialiatski din Belarus și de două organizații

Comitetul Nobel norvegian a decis să acorde Premiul Nobel pentru Pace pentru anul 2022 unei persoane și către două organizații.

Astfel, Premiul Nobel pentru Pace 2022 a fost câștigat de Ales Bialiatski din Belarus, apărător al drepturilor omului, organizația rusă pentru drepturile omului Memorial și organizația ucraineană pentru drepturile omului Centrul pentru libertăți civile.

Laureații Premiului pentru Pace reprezintă societatea civilă din țările lor de origine. Aceștia promovează de mulți ani dreptul de a critica puterea și de a proteja drepturile fundamentale ale cetățenilor. Aceștia au depus un efort remarcabil pentru a documenta crimele de război, încălcările drepturilor omului și abuzurile de putere. Împreună, ei demonstrează importanța societății civile pentru pace și democrație.

Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2022, câștigat de scriitoarea franceză Annie Ernaux

A fost anunțat câștigătorul premiului Nobel pentru literatură pe anul 2022. Scriitoarea franceză Annie Ernaux a câştigat, joi, premiul Nobel pentru literatură pe anul 2022, potrivit anunţului făcut de Academia Suedeză din Stockholm.

Ernaux a fost laureată pentru curajul şi acuitatea detaşată cu care dezvăluie sursele, înstrăinările şi piedicile colective ale memoriei personale, potrivit Academiei Suedeze. Numele laureatei a fost anunţat de secretarul permanent al Academiei Suedeze, Mats Malm. În 2021, premiul Nobel pentru literatură a fost acordat romancierului britanic de origine tanzaniană Abdulrazak Gurnah.

În domeniul literaturii, Alfred Nobel a încredinţat Academiei Suedeze misiunea de a recompensa în fiecare an 'autorul celei mai remarcabile opere literare de inspiraţie idealistă.

După atribuirea premiului pentru medicină, decernat luni paleogeneticianului suedez Svante Pääbo, a premiului pentru fizică, atribuit marţi cercetătorilor Alain Aspect, John F. Clauser şi Anton Zeilinger, şi a premiului pentru chimie obţinut, miercuri, de Carolyn R. Bertozzi, Morten Meldal şi K. Barry Sharpless, sezonul Nobel din acest an va continua vineri cu premiul Nobel pentru pace, singurul decernat la Oslo.

Premiul Riksbank Sveriges în Ştiinţe Economice în Memoria lui Alfred Nobel va fi anunţat luni, 10 octombrie. VEZI ŞI Premiul Nobel pentru Fizică 2022: Trei cercetători împart premiul de aproape 1 milion de euro pentru inovaţie în domeniul mecanicii cuantice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel