Urmărește emisiunea live


Pod Crimeea. Radu Tudor: O nouă PORCĂRIE

Pod Crimeea Radu Tudor a catalogat inaugurarea făcută de Vladimir Putin a podului din Crimeea ca o "nouă porcărie" a președintelui Rusiei, care încalcă din nou dreptul internațional. 

"Preşedintele rus, Vladimir Putin, a inaugurat marţi, conducând un camion, podul care face legătura între Rusia şi Peninsula Crimeea, anexată în anul 2014 pe fondul criticilor internaţionale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Putin a inaugurat podul traversându-l la volanul unui camion portocaliu. El a fost ales (?!) a patra oara in functia de presedinte al Rusiei, intr-un simulacru de vot popular.

Liderul de la Kremlin a fost întâmpinat de muncitori ruşi în Crimeea, provincia ucraineană anexată ilegal de Rusia în anul 2014, incalcandu-se toate regulile dreptului international," a scris Radu Tudor pe blogul său.

Reacție vehementă a Ucrainei 

Reamintim că imediat după inaugurarea podului, premierul ucrainean, Volodimir Groisman, a acuzat marţi Moscova că a 'încălcat dreptul internaţional' inaugurând noul pod ce leagă Crimeea - peninsulă ucraineană anexată de Moscova acum patru ani - de Rusia continentală, într-un interviu acordat France Presse. 

'Ocupantul rus continuă să încalce dreptul internaţional', a afirmat el. 'Rusia va plăti scump pentru aceasta. Nu este vorba de bani, ci de justiţie pentru care luptăm şi care va triumfa' în cele din urmă, a spus în continuare şeful guvernului ucrainean. 

'Rusia se simte nepedepsită şi crede că totul îi este permis. Dar aceasta nu va dura la nesfârşit. Va veni timpul şi ea va plăti pentru tot', a mai spus Groisman. 

Construit peste strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră şi Marea Azov, acest pod împiedică accesul navelor ucrainene în porturile ucrainene şi 'ameninţă mediul înconjurător', a acuzat el. 

'Vom asista la aceasta. Crimeea se va întoarce la Ucraina şi integritatea teritorială a Ucrainei va fi restaurată. Este o chestiune de ani', consideră premierul ucrainean. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel