EXCLUSIV  Poate cele mai afectate fructe românești în 2021. Elena Mateescu: Au avut o întârziere în ceea ce privește coacerea

Sunt poate cele mai afectate fructe românești în 2021.

Cireșele românești au fost afectate în acest an. 

 

Cireșele, afectate în 2021

„Cireșele, din păcate, în acest an, au fost mai afectate de ceea ce a însemnat o primăvară mai rece și mai ploioasă. Au avut o întârziere în ceea ce privește coacerea, un grad mai mare de apă, astfel încât am beneficiat de o perioadă mai scurtă în care să consumăm cireșe românești”, a spus Elena Mateescu în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV.

Probleme pentru fermieri

„Exces de apă în anumite zone, o primăvară mai rece. Prima parte a lunii iunie a adus temperaturi mai coborâte și a determinat o întârziere în ceea ce privește procesele vegetative la culturile înființată în această primăvară. Trebuie să menționăm și ploile care pot crea anumite probleme pentru perioada de maturitate, mă refer la orz, grâu, pentru că iunie coincide cu maturitatea acestora și declanșarea primelor lucrări de recoltare. Mai ales în parte de sud-est și est a țării, fermierii se plâng de excesul de apă de la suprafață. Este o situație diferită față de perioada similară a anului anterior, când vorbeam de un an excesiv de secetos”, a mai spus Elena Mateescu în cadrul interviului.

VEZI ȘI: Zile libere în funcție de vreme. Elena Mateescu (ANM): De cine depinde decizia

Emisiunea completă cu Elena Mateescu de la DCNewsTV:

Vara vine şi în termometre

Elena Mateescu, director ANM, a spus că, săptămâna viitoare, este posibil să consemnăm primele valori de 35 de grade Celsius, „mai ales de marți, miercuri, joi. În special în a doua parte a săptămânii viitoare, valorile de temperaturi vor fi în creștere de la o zi la alta. Mai ales în partea de vest, sud-vest a țării este posibil să consemnăm 35-36 grade Celsius, iar în restul țării vom înregistra valori de 30-32-34 de grade Celsius”, a zis Elena Mateescu. 

„Cu siguranță, vom vorbi de disconfort termic accentuat, cu temperaturi de 34-35, posibil izolat 36 de grade Celsius. În condițiile în care avem deja o cantitate mare de umezeală în atmosferă, este posibil să înregistrăm depășiri ale indicelui temperatură - umezeală, indice pe care îl tot pomenim pe parcursul zilelor de vară. Vom resimți acel stres de disconfort termic mai ales după-amiaza”, a zis directorul ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel