Poșta Română trece pe profit, iar salariile poștașilor cresc

Vești excepționale pentru toți cei 27.000 de angajaţi ai Poştei Române, anunțate de către directorul general al companiei, Alexandru Petrescu.

De luna viitoare, lucrătorii de la Poştă vor primi 70-75 de lei în plus la salariu, promite directorul general al Poștei Române, Alexandru Petrescu, relatează Digi 24.

Potrivit oficialului companiei, o astfel de măsură nu ar fi fost posibilă, dacă Poşta Română nu ar fi realizat o trecere spectaculoasă pe profit, deși în ultimii cinci ani s-au înregistrat pierderi.

În luna mai a acestui an, poștaşii au făcut grevă, solicitând salarii mai mari şi demiterea conducerii de atunci a companiei. Directorul a fost schimbat, iar oamenilor li s-a promis majorarea salariilor în două etape, cea mai generoasă tranşă sosind în noiembrie.

„Am îndeplinit toate formalităţile necesare pentru a crea premisele unei mici creşteri salariale. Suntem undeva într-o medie a lui 100 de roni brut pe salariu", spune Alexandru Petrescu, directorul general al Poștei Române, ceea ce înseamnă o creștere cu 70-75 de lei pe salariu.

Conducerea Poștei susține că banii provin "Din profit. Am optimizat costurile, am adus clienți, care unii dintre ei au plecat", a explicat oficialul Poștei.

Ce spune ministrul Comunicațiilor despre noua conducere de la Poșta Română

În aceste condiţii, spune ministrul Comunicaţiilor, Poșta Română ar reveni în 2014 pe profit, situație nemaintâlnită la companie timp de cinci ani consecutivi, în perioada 2009 şi 2013.

„Anul 2014 se va încheia cu un profit de 14 milioane de euro, 65 de milioane de roni", a spus Răzvan Cotovelea, ministrul Comunicaţiilor.

„Nu mai fac licitaţii aiurea, nu mai risipesc banul", a apreciat oficialul Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel